Managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, Dan Nicolae Straja, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au decis, vineri, magistraţii Tribunalului Bucureşti decizia nefiind definitivă.

746 afișări
Imaginea articolului Managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, Dan Nicolae Straja, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, arestat preventiv

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au admis, vineri ca seara, cererea procurorilor DNA de a-l aresta preventiv pe Dan Nicolae Straja pentru 30 de zile.

După mai multe ore de audieri, Dan Nicolae Straja a fost reţinut, noaptea de joi spre vineri, de procurorii DNA pentru 24 de ore.

Potrivit unui comunicat, "procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului Straja dan Nicolae, manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată".

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe că "în perioada 1 – 8 mai 2015, inculpatul Straja Dan Nicolae, în calitate de manager la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în două tranşe, suma totală de 95.750 euro".

"Sumele de bani, ce au fost primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituţiei pe care o conducea cât şi în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)", se mai spune în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici