Video Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, reţinut de DNA

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, a fost reţinut, joi noaptea, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

3350 afișări

După mai multe ore de audieri, Dan Nicolae Straja a fost reţinut, noaptea de joi spre vineri, de procurorii DNA pentru 24 de ore.

Dan Nicolae Straja, managerul Institutului Oncologic din Bucureşti, a ajuns, joi seara, la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul în care procurorii au făcut percheziţii în patru spitale din Capitală.

La sosire acesta, întrebat de jurnalişti dacă a luat vreodată mită, a spus că nu a luat niciodată. De asemenea, Dan Nicolae Straja a mai declarat că nu a favorizat niciodată oameni de afaceri.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că, joi, s-au făcut percheziţii la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu iar la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” în biroul Elenei Postolache – şef laborator şi la în birourile utilizate de Serviciul Achiziţii. Verificări sunt şi la sediul Institutului Clinic Fundeni, în biroul managerului Carmen Orban şi în biroul Emiliei Grigore. La sediul Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu” se ridică documente din biroul managerului Dan Nicolae Straja şi din cel al şefului de Serviciu Anatomie - Patologică - Mădălina Gabriela Radu.

"În cursul zilei de 09 iunie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care patru reprezintă sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale", anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

Sursele citate precizează că prejudiciul este estimat la 2,6 milioane euro, faptele fiind comise în perioada 2008 - 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici