Managerul Spitalului de Urgenţă: Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept, nu se pune problema unui transfer

Medicii au stabilit după ultima investigaţie că Mircea Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept, coaste fracturate şi sânge în cavitatea pleurală, nepunându-se problema unui transfer, pentru că un astfel de diagnostic este foarte periculos, a spus managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu.

455 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului de Urgenţă: Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept, nu se pune problema unui transfer

Managerul Spitalului de Urgenţă: Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept, nu se pune problema unui transfer (Imagine: Mediafax foto)

"După investigaţia de la ora 19.00, medicii au stabilit că pacientul are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurală, n.r.) şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept. Nu se pune problema unui transfer către un alt spital, pentru că un astfel de diagnostic este foarte periculos", a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu.

El a precizat că rămâne la latitudinea lui Mircea Lucescu să decidă în cazul în care doreşte un transfer la o altă clinică, precizând că nu ar fi indicat un eventual transfer.

Managerul SUUB a mai spus că a a stat de vorbă cu Mircea Lucescu, care este în stare stabilă, este conştient, dar are durerile provocate de fracturile costale.

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, medicul Andrei Georgescu, declara anterior că Mircea Lucescu are mai multe coaste fracturate, iar în urma unui traumatism toracic pot apărea complicaţii, de aceea este monitorizat permanent de o echipă multidisciplinară.

Întrebat dacă Mircea Lucescu şi familia acestuia au pus problema unui eventual transfer la o clinică din străinătate, medicul Andrei Georgescu a spus că nu are o astfel de informaţie. El a precizat însă că în cazul unui traumatism forte al toracelui pot apărea complicaţii şi nu ar fi indicat un eventual transport cu avionul spre altă unitate medicală.

"În general, în cazul unui traumatim toracic nu ar fi recomandat transportul cu avionul, dar trebuie să urmărim evoluţia stării de sănătate a pacientului, iar familia este aceea care va decide, sub semnătură, dacă vrea să transfere pacientul la o altă clinică", a adăugat şeful UPU de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost supus unor investigaţii medicale, printre care electrocardiogramă şi computer tomograf. În urma investigaţiilor, Mircea Lucescu a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, starea lui fiind stabilă.

Mircea Lucescu a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală, el fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. În maşină cu Mircea Lucescu era un bărbat de 40 de ani, acesta fiind rănit uşor şi dus la spital pentru investigaţii.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vătămare corporală din culpă, deoarece în urma accidentului rutier a fost rănită şi persoana care era în maşină cu el, a declarat pentru MEDIAFAX subinspectorul Andrei Codău, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Accidentul s-a produs după ce maşina în care se aflau cei doi şi care venea dinspre Apaca a virat spre stânga şi s-a lovit cu un tramvai care mergea în acelaşi sens. În urma impactului, maşina în care se afla Lucescu a fost proiectată în alt autoturism, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutiere.

În urma impactului cu tramvaiul, partea stângă a maşinii s-a deformat, fiind necesară intervenţia echipajelor de la descarcerare pentru scoaterea lui Mircea Lucescu din autoturism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici