Mănăstirile fac bani frumoşi din turismul religios adaptat cu evlavie la economia de piaţă

Măicuţele şi călugării s-au adaptat rapid la cerinţele evlavioşilor. Aproape fiecare judeţ dispune de câte o mănăstire cu locuri de cazare incluse, iar unde nu sunt, există proiect. Preţurile variază, potrivit www.adevarul.ro.

90 afișări
Imaginea articolului Mănăstirile fac bani frumoşi din turismul religios adaptat cu evlavie la economia de piaţă

Mănăstirile fac bani frumoşi din turismul religios adaptat cu evlavie la economia de piaţă (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Zeci de mii de turişti se înghesuie la mănăstiri cu ocazia diferitelor sărbători pentru a săruta moaştele unor sfinţi. Imaginile cu "credincioşii" înnoptând pe sub copaci sau la lumina lunei în aşteptarea moaştelor pot deveni istorie, pentru că feţele bisericeşti au învăţat că posibilitatea de cazare este o regulă sfântă a turismului religios.

În Bihor, spre exemplu, nu există oficial nicio mănăstire care să facă turism. Neoficial, mănăstirile dispun însă de locuri de cazare pe care le oferă, contra-cost "creştinilor", nu turiştilor, cum ţine să precizeze maica stareţă Mina, de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea.

"Chiar în seara aceasta aşteptăm un grup de 50 de persoane. Nu sunt turişti, sunt creştini care vin la noi să se roage câteva zile", a declarat maica Mina. Potrivit acesteia, cazarea într-o cameră cu două paturi şi baie costă 50 de lei, pe noapte. La Mănăstirea Franciscană Maica Domnului din Oradea, creştinii se pot caza în condiţii de pensiune.

Citeşte mai multe despre cum fac mănăstirile bani frumoşi din turismul religios pe www.adevarul.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici