- Home
- Social
- (25.01.2021, 22:45)
- Sebastian Ujica
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Mâncatul sănătos salvează vieţi. Cercetătorii îţi explică ce să mănânci şi cât
- Cercetătorii au analizat efectele benefice ale consumului de legume şi fructe
- Concluzia: 8 mese pe zi alcătuite din legume şi fructe ar salva 7.8 milioane de vieţi pe an
- Merele, perele, legumele verzi şi citrice scad riscul unei afecţiuni cardiovasculare
1108 afişări

Mâncatul sănătos salvează vieţi
Un măr pe zi ţine medicul la distanţă dacă este să ne luăm după o zicală celebră.
Un grup de cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Norvegia îţi spune cum să mănânci cu adevărat sănătos. Opt mese pe zi care includ doar legume şi fructe. Dacă toţi am face acest lucru ar fi salvate vieţile a 7.8 milioane de oameni în fiecare an, spun cercetătorii. O altă concluzie la care s-a ajuns: dacă vei creşte consumul fructelor şi legumelor cu 200 de grame pe zi, scad cu 10,8 la sută şansele unei morţi premature sau a unui atac cerebral.
Diana Porumb este nutriţionist şi îţi spune care e pericolul să iei ad-literam un astfel de studiu.
- „Mi se pare puţin ambiguu pentru publicul larg să indicăm consumul de fructe şi legume aşa la grămadă. Fructele au o serie de patologii în care sunt interzise sau le este limitată cantitatea. De aceea este foarte important să subliniem şi câte fructe şi câte legume putem să mâncăm, nu să spunem la un mod general”, spune Diana Porumb, nutriţionist.
Elena consumă doar fructe şi legume de mai bine de un deceniu şi recomandă un asemenea meniu zilnic. Este de acord cu altă concluzie a cercetătorilor: cei care consumă un număr mai mare de legume şi fructe pe zi sunt şi mai activi din punct de vedere fizic, fumează mai puţin şi consumă mai puţin alcool.
- „În momentul de faţă e mai mult un stil de viaţă. Dacă înainte era o dietă şi aveam grijă câte calorii am sau câte mese am pe zi, acum e o chestie care îţi intră în reflex. Ai mei când mă văd că mănânc broccoli, li se pare că n-are niciun gust sau are un gust naşpa. Mie îmi place broccoli, cu lămâie, cu oregano, mi se pare genial. Eu cred că e important să te ridici de la masă când nu îţi mai este foame. Nu trebuie neapărat să simţi că nu mai poţi, că explodezi”, adaugă Elena Tăbăcaru, consumator fructe şi legume.
Pandemia de coronavirus a adus şi un aspect pozitiv. Oamenii sunt mult mai atenţie la alimentaţie.
- „Până în martie anul trecut, 80% din pacienţi îşi doreau să slăbească şi 20% îşi doreau să mănânce mai sănătos. Din vară-toamnă, în proporţie de 90% lumea îşi doreşte să fie mai sănătoasă”, conchide nutriţionista.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un profesor din București a apărut în lenjerie intimă în fața elevilor, la un curs online. Reacția ministrului Educației. VIDEO
-
Paşaportul COVID este tot mai aproape. Merkel spune că ar putea fi gata în această vară
-
Decizia Bisericii Ortodoxe Române cu privire la ritualul botezului
-
VIDEO Moarte fulgerătoare pe un bulevard din Capitală. Motociclistul care şi-a pierdut viaţa, spulberat de o maşină, era poliţist şi abia împlinise 30 de ani


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




TACATACA.PROSPORT.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe