Manifestul lui Sorin Pîslaru: Medicii, casierii, curierii şi toţi cei care sunt pe stradă trebuie recompensaţi | VIDEO

  • Pîslaru: Medicii, casierii, livratorii trebuie recompensaţi suplimentar, pentru că se expun pericolului
  • Deşi salariile au crescut în ultimii ani, angajaţii din prima linie tot nu sunt plătiţi la nivelul la care ar trebui
  • 3.900 de lei net este salariul mediu din sectorul medical
763 afișări
Imaginea articolului Manifestul lui Sorin Pîslaru: Medicii, casierii, curierii şi toţi cei care sunt pe stradă trebuie recompensaţi | VIDEO

Manifestul lui Sorin Pîslaru: Medicii, casierii, curierii şi toţi cei care sunt pe stradă trebuie recompensaţi

Angajatorii trebuie să găsească metode prin care să plătească suplimentar oamenii care continuă să meargă la muncă în această perioadă. E vorba de medici, casieri, farmacişti, livratori şi toţi angajaţii din front office care îşi asumă riscul infectării, spune Sorin Pîslaru, redactorul-şef al Ziarului Financiar.

„Vorbim de angajaţii din retail, vorbim nu mai spun de sistemul medical, unde bine că am intervenit, ca ţară, acum 2-3 ani şi am majorat salariile şi trebuiau (majorate-n.red.) şi acum trebuie garantate aceste salarii şi majorate.  oamenii din linia întâi, cei care trebuie să fie pe stradă, cei care trebuie să asigure lanţul alimentar, care trebuie să fie azi în supermarketuri, în farmacii, în bănci, oamenii din front office. Valoarea adăugată de aceşti oameni din linia întâi va trebui totuşi răsplătită, trebuie să ne gândim şi la acest aspect în organizaţii.”

3.900 de lei net este salariul mediu din sectorul medical, cu 700 de lei mai mult decât cel al unui angajat cu salariul mediu pe economie. În schimb, un casier are venituri lunare de până la 2.700 de lei net, iar un curier de doar 2.200 de lei net, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici