MApN a anunţat că ultimii 100 de militari români au plecat din Afganistan

Ultimii 100 de militari români din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii au plecat din Baza Aeriană Kandahar, anunţă pe Facebook Ministerul Apărării Naţionale.

426 afișări
Imaginea articolului MApN a anunţat că ultimii 100 de militari români au plecat din Afganistan

„Acum, toţi cei 19 ani de prezenţă a trupelor româneşti aici trec în cărţile de istorie. Militarii şi-au încheiat misiunea cu succes.

Recent, Baza Aeriană din Kandahar a fost predată forţelor de securitate afgane în cadrul procesului de încheiere a misiunii NATO Resolute Suport din Afganistan. Astfel, după o prezenţă de 19 ani, ultimii militari români, cei din Batalionul de Protecţie a Forţei Jderii, au plecat de pe aerodromul afgan după ce şi-au îndeplinit cu succes misiunea ordonată în această zonă.

Ultimii militari români şi americani s-au adunat la aeroport. Maşinile de luptă au părăsit poziţiile de apărare şi au fost îmbarcate în uriaşele aeronave C-17 Globemaster III. Apoi, rând pe rând, americani şi români au urcat în avioane. Ultimul militar român ce a plecat din Baza Aeriană Kandahar, după 19 ani de prezenţă continuă românească acolo, a fost comandantul Batalionului de Protecţie a Forţei Jderii, locotenent-colonelul Vasile Mironescu”, arată ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici