MApN: Al doilea contingent de militari români s-a întors din Afganistan

  • Al doilea contingent de militari români s-a întors din Afganistan, a anunţat duminică Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Finalizarea procedurilor de retragere a militarilor români este programată să se încheie până în 11 septembrie.
  • MApN a început în 1 mai procesul de retragere a militarilor români din Afganistan.
470 afișări
Imaginea articolului MApN: Al doilea contingent de militari români s-a întors din Afganistan

Misiune îndeplinită pentru al doilea contingent de militari români ce s-au întors acum din Afganistan”, se arată pe pagina de Facebook a MApN.

Conform postării, planul de retragere a celor peste 600 de militari este coordonat cu comandanţii din teatrul de operaţii, astfel încât procesul să se desfăşoare coerent şi în condiţii de maximă siguranţă. Finalizarea procedurilor va avea loc până în 11 septembrie 2021 dar, din motive de securitate, calendarul repatrierii militarilor nu este public, însă este sincronizat cu planificările făcute de celilalţi membri ai Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, din 2002 şi până în prezent, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotaţii de câte şase luni.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români şi-au pierdut viaţa în acţiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici