MApN, despre recrutarea de mercenari români în Libia: Nu e vorba despre persoane din MApN

MApN a precizat, pentru MEDIAFAX, solicitat să comenteze informaţiile potrivit cărora liderul libian Muammar Kadhafi a recrutat mercenari inclusiv din România pentru a lupta împotriva forţelor opoziţiei, că "nu este vorba despre persoane care să facă parte din cadrul MApN".

638 afișări
Imaginea articolului MApN, despre recrutarea de mercenari români în Libia: Nu e vorba despre persoane din MApN

MApN, despre recrutarea de mercenari români în Libia: Nu e vorba despre persoane din MApN (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este vorba despre persoane care să facă parte din cadrul MApN", a precizat Ministerul Apărării Naţionale, la solicitarea MEDIAFAX, după ce ziarul arab Asharq al Awsat, citat de site-ul italian Virgilio Notizie, a scris că liderul Libiei, Muammar Kadhafi, a recrutat mercenari din România, Serbia, Ucraina şi Siria pentru a lupta împotriva forţelor opoziţiei.

Potrivit ziarului citat, Kadhafi a plătit mercenari recrutaţi din România, Serbia, Ucraina şi Siria, în afara celor din ţări africane, pentru reprimarea opoziţiei care controlează mai multe oraşe din estul Libiei.

Ali Zaiden, reprezentantul Ligii libiene pentru Drepturile Omului, a declarat că, în total, în Libia sunt aproximativ 25.000 de mercenari recrutaţi de regimul Kadhafi. Dintre aceştia, aproximativ 800 sunt etnici tuaregi din Niger, Mali, Algeria şi Burkina Faso.

Regimul libian se confruntă din 15 februarie cu violente proteste ale opoziţiei, care treptat s-au transformat în adevărate confruntări armate între susţinătorii lui Kadhafi şi adversari ai acestuia. Militanţii opoziţiei controlează mai multe oraşe din estul Libiei, iar forţele pro-Kadhafi deţin controlul în estul Libiei, în principal în oraşele Tripoli şi Sirt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici