MApN: În toate unităţile militare au avut loc ceremonii pentru cei căzuţi în accidentul aviatic

Ceremonii militare şi religioase de comemorare a militarilor care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică din judeţul Braşov au avut loc, miercuri dimineaţă, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, informează MApN.

111 afișări
Imaginea articolului MApN: În toate unităţile militare au avut loc ceremonii pentru cei căzuţi în accidentul aviatic

MApN: În toate unităţile militare au avut loc ceremonii pentru cei căzuţi în accidentul aviatic (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX se arată că ceremoniile au avut loc prin ordin al ministrului Apărării, Gabriel Oprea, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii.

"La ceremonia de comemorare organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale, au participat ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea, secretarul de stat Viorel Oancea, locţiitorul şefului Statului Major General, general-locotenent Ştefan Oprea, personalul militar şi civil din structurile centrale ale instituţiei, precum şi reprezentanţi ai Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. După intonarea imnurilor naţionale ale României şi statului Israel, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celor şapte militari care şi-au pierdut viaţa, în tragedia aviatică din judeţul Braşov, în timpul unei misiuni de instruire în comun şi s-au oficiat servicii religioase creştin ortodox, catolic şi liturgic iudaic", se arată în comunicat.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici