MApN va avea între 1,3 şi 1,4 % din PIB pentru anul 2009

Ministerul Apărării Naţionale va avea 1,3-1,4 din PIB, potrivit proiectului de buget, ceea ce înseamnă circa 8 miliarde RON, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

53 afișări
Imaginea articolului MApN va avea între 1,3 şi 1,4 % din PIB pentru anul 2009

MApN va avea între 1,3 şi 1,4 % din PIB pentru anul 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, suma va fi utilizată pentru funcţionarea Ministerului şi continuarea programelor de înzestrare.

De asemenea, în cazul în care Ministerul Apărării Naţionale va reuşi să demareze programele strategice de înzestrare, va exista în continuare posibilitatea de creditare în acest scop.

Fostul ministru al Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, pe 25 octombrie 2008, la Balul de caritate al Armatei, că bugetul apărării pe 2009 va fi de aproximativ 1,7% din PIB, iar MAp va avea posibilitatea de creditare până la 2,38% pentru programele strategice.

"Vor fi în jur de 0,4% venituri proprii şi 0,2% credite restante, credite pe care noi nu le-am achitat şi care vor fi preluate de Ministerul de Finanţe. Deci se va duce, în mare, la 1,7% din PIB, la care se vor adăuga două articole, care vor include obligaţia sau dreptul ministerului de a achiziţiona pe credit, pe cele şase programe strategice", a adăugat el.

Bugetul alocat Ministerului Apărării în anul 2008 a fost de 8,304 miliarde lei (1,89% din PIB), reprezentând o creştere cu 12,28% faţă de bugetul alocat în anul 2007.

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat joi de Guvern, urmând să fie din nou discutat, luni, cu partenerii sociali, pentru eventuale modificări, şi transmis la Parlament.

Citeşte şi:

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Ministerul Culturii are un buget de 0,19% din PIB

Bugetul Educaţiei, stabilit la 6% din PIB

Ministerul Dezvoltării are în acest an un buget de 3,7 mld.lei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici