Maramureş: 15 copii la spital, după ce au băut lapte la şcoală şi li s-a făcut rău

Cincisprezece copii de la şcoala din localitatea maramureşeană Firiza au fost transportaţi, luni după-amiază, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, după ce s-au simţit rău, cel mai probabil în urma consumului de lapte primit la şcoală.

26 afișări
Imaginea articolului Maramureş: 15 copii la spital, după ce au băut lapte la şcoală şi li s-a făcut rău

Maramureş: 15 copii la spital, după ce au băut lapte la şcoală şi li s-a făcut rău (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Călin Man, a declarat că 15 copii de la şcoala din Firiza au acuzat stări de rău şi au avut vărsături, ei spunând că acest lucru s-a întâmplat după ce au băut laptele primit la şcoală.

Călin Man a declarat că cei 15 copii care au fost duşi la spital au fost diagnosticaţi cu sindrom dispeptic, care înseamnă o stare de rău creată de un aliment

"Diagnosticul clinic este de sindrom dispeptic, adică «nu le-a picat bine»", a afirmat el.

Man a spus că elevii nu mai prezintă simptome de rău şi vărsături, ei fiind supravegheaţi în continuare, dar probabil nu vor necesita internare.

Conform sursei citate, laptele băut de copii era în termenul de garanţie.

De asemenea, Man a spus că reprezentanţii DSP, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor au luat probe din lapte, iar rezultatele de laborator vor fi anunţate în zilele următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici