Marcel Vela a anunţat măsuri mai permisive pentru românii peste 65 de ani

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, duminică, faptul că măsurile de izolare pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani vor fi mai permisive, dacă au nevoi medicale sau dacă trebuie să iasă din case pentru a-şi îngriji animalele.

5960 afișări
Imaginea articolului Marcel Vela a anunţat măsuri mai permisive pentru românii peste 65 de ani

Marcel Vela a anunţat măsuri mai permisive pentru românii peste 65 de ani

„Modicările Ordonanţei nr. 4, pe care am supus-o aprobării astăzi (duminică – n.r.) premierului şi Preşedintelui: sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat şi unele zone pe care le-am îmbunătăţit ca administrare şi gestionare. Am permis deplasarea în afara locuinţei persoanelor peste 65 de ani şi în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru ieşirile în acest interval orar nu este nevoie de declaraţii”, a anunţat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Tot pentru persoanele peste 65 de ani, Vela a venit cu anumite clarificări privind condiţiile în care pot fi ajutate de operatori economici.

„Cei care vând medicamente sau alimente - astfel încât în intervalul 11-13 să facilitate accesul persoanelor peste 65 de ani acestor persoane”, a mai spus ministrul.

De asemenea, persoanele peste 65 de ani, care merg la proceduri medicale, tratamente oncologice sau dializă, au voie să iasă din casă şi în afara orelor 11 – 13, cum era prevăzut în Ordonanţa Militară nr. 3.

Citeşte şi: Ce prevede Ordonanţa Militară numărul 4

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici