Marfa din 22 de tiruri, confiscată în urma unor razii în Ilfov

Peste două milioane de obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării au fost confiscate de comisarii Gărzii Financiare în urma unor razii în judeţul Ilfov, existând suspiciuni de evaziune fiscală în cazul firmelor care au importat marfa, prejudiciul fiind estimat la câteva milioane de euro.

181 afișări
Imaginea articolului Marfa din 22 de tiruri, confiscată în urma unor razii în Ilfov

Marfa din 22 de tiruri, confiscată în urma unor razii în Ilfov (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În cadrul acţiunii comisarilor Gărzii Financiare au fost interceptate în judeţul Ilfov 22 de tiruri, marfa găsită în acestea, pentru care nu existau documente doveditoare, fiind confiscată.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare Ilfov, în urma controlalelor au fost confiscate jucării, articole pentru copii, îmbrăcăminte şi încălţăminte, pături şi obiecte de uz casnic, în total fiind vorba despre aproximativ două milioane de bucăţi.

Aceştia au precizat că firmele importă mărfurile din China, le aduc în România, apoi emit facturi fictive de vânzare către societăţi din spaţiul intracomunitar. Mărfurile rămân însă în România şi sunt vândute pe piaţa neagră.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la câteva milioane de euro, marfa confiscată urmând să fie valorificată, au mai spus reprezentanţii Gărzii Financiare Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici