Marica: Dacă se desfiinţează agenţiile înfiinţate pe criterii politice nu este nicio problemă

Preşedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a spus, joi, că Guvernul nu a informat sindicatele care sunt agenţiile ce urmează să fie restructurate şi dacă reducerile de personal se fac doar la nivel central, precizând că nu va fi nicio problemă dacă se desfiinţează agenţiile create pe criterii politice.

11 afișări
Imaginea articolului Marica: Dacă se desfiinţează agenţiile înfiinţate pe criterii politice nu este nicio problemă

Marica: Dacă se desfiinţează agenţiile înfiinţate pe criterii politice nu este nicio problemă (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu ştiu care sunt agenţiile, dar dacă dispar cele făcute pe criterii politice, e în regulă. Suntem în espectativă. Principala problemă este dacă sunt daţi afară oameni doar din agenţiile centrale sau şi din teritoriu", a precizat preşedintele "Sed Lex".

Marica a mai spus că aşteaptă precizările Guvernului şi că sindicaliştii ar putea reacţiona în cazul în care decizia Executivului vizează restructurarea funcţionarilor publici.

Guvernul a decis să restructureze 226 de agenţii, astfel încât să rămână doar 107, urmând ca 9.200 de posturi să fie eliberate, iar veniturile proprii ale agenţiilor să fie virate direct la buget, realizându-se economii totale de circa 150 milioane euro, a declarat, miercuri seară, premierul Emil Boc.

Boc a precizat că cele 226 de agenţii care vor fi comasate, desfiinţate sau preluate de ministere reprezintă autorităţi, administraţii, centre, companii, inspectorate, inspecţii, institute, laboratoare, oficii, regii care funcţionează în subordinea Guvernului.

Din cele 107 agenţii care vor rămâne în urma acestui proces, 33 sunt condiţionate de relaţiile Românie cu Uniunea Europană, a spus Boc.

Premierul a precizat că restructurarea va avea ca rezultate "eliberarea" a 9.200 de posturi, fapt care va aduce economii de aproximativ 50 milioane de euro la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici