Marica: Guvernul să lămurească până unde merge intervenţia politicului în funcţii publice

Liderul "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, luni, că a fost informat că în teritoriu se strâng bani pentru desemnarea unor persoane în funcţii de conducere din instituţii publice pe criterii politice, cerând Guvernului să lămurească până unde merge intervenţia politicului în acest sistem.

15 afișări
Imaginea articolului Marica: Guvernul să lămurească până unde merge intervenţia politicului în funcţii publice

Marica: Guvernul să lămurească până unde merge intervenţia politicului în funcţii publice (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Vasile Marica a fost sesizat de către membrii Alianţei Sindicale "Sed Lex" din toate zonele ţării despre cazuri în care se strâng bani pentru desemnarea unor persoane în funcţii de conducere ale serviciilor publice deconcentrate.

Întrebat despre ce sume este vorba, preşedintele Alianţei "Sed Lex a spus că nu are informaţii în acest sens, precizând că informaţiile pe care le-a aflat sunt generale şi că în momentul în care va avea mai multe detalii le va face cunoscute.

Liderul sindical a mai spus că astfel de situaţii au fost înregistrate în toate judeţele unde în prezent au loc negocieri pentru împărţirea funcţiilor la serviciile deconcentrate, răspunzând unei întrebări privind zonele în care se înregistrează astfel de cazuri.

"Noi nu suntem aleşi politic şi nu putem accepta intervenţia politicului pentru alegerea şefilor în funcţiile de conducere ale serviciilor publice deconcentrate", a adăugat Marica, la finalul şedinţei extraordinare a Consiliului Unional al organizaţiei sindicale.

Totodată, Marica a precizat că va cere Guvernului să clarifice până unde poate interveni politicul în atribuirea funcţiilor de conducere în aceste servicii deconcentrate.

Citeşte şi:

Sindicaliştii Alianţei "Sed Lex" ameninţă cu proteste

Marica: Guvernul renunţă la măsura disponibilizării a 20% din angajaţii administraţiei centrale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici