Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni de închisoare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, miercuri, condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani şi 8 luni de închisoare în dosarul accidentului din 2019. Decizia este definitivă.

4506 afișări
Imaginea articolului Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni de închisoare

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni de închisoare

Fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, Mario Iorgulescu, a fost condamnat, miercuri, definitiv în dosarul accidentului din 2019.
 
În primă instanţă, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare, iar Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Mario Iorgulescu şi a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi inculpat împotriva sentinţei penale pronunţate în luna februarie de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală.
 
Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare şi sporul de 1 an şi 8 luni închisoare, pe care le-a repus în individualitatea lor.
 
Gino Mario Iorgulescu a fost, astfel, condamnat definitiv, la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Pedeapsa a fost contopită cu cea de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentinţa penală din decembrie 2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti într-un dosar din 2016. Astfel, i s-a aplicat lui Mario Iorgulescu pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an şi 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), urmând ca acesta să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani şi 8 luni închisoare.
 
O perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, lui Mario Iorgulescu îi vor fi interzise mai multe drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce vehicule pe drumurile publice, de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ (din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti) - şi de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ desfăşoară activităţi sociale, pe distanţa de 100 metri.
 
Mario Iorgulescu nu mai este obligat la plata de despăgubiri către părţile civile Marinela şi Ion Iulian Vicol, în cuantum de 50.000 lei cu titlu de daune materiale şi 100.000 euro cu titlu de daune morale pentru fiecare, acestea urmând să fie achitate de societatea de asigurare.
 
De asemenea, instanţa menţine măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpat numai până la concurenţa sumelor de 13.000 lei şi 15.000 euro, în vederea recuperării cheltuielilor judiciare şi în vederea garantării executării măsurii de siguranţă a confiscării speciale.
 
Decizia este definitivă în privinţa soluţiei pronunţate asupra apelului, dar este cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare împotriva soluţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale.
 
Potrivit procurorilor, Mario Iorgulescu a condus beat şi drogat în data de 8 septembrie 2019 şi a produs un accident în urma căruia un bărbat a murit. Acesta nu a oprit la semafor şi a condus cu o viteză de 162 de kilometri pe oră, deşi limita legală era 50 de kilometri pe oră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici