Mărioara Zăvoranu a câştigat un proces cu BNR privind restituirea unor bijuterii şi ceasuri

Tribunalul Bucureşti a dispus ca Banca Naţională a României să-i restituie Mărioarei Zăvoranu mai multe bijuterii şi ceasuri, printre care unul care ar fi aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, confiscate de comunişti în 1984, decizia nefiind definitivă.

315 afișări
Imaginea articolului Mărioara Zăvoranu a câştigat un proces cu BNR privind restituirea unor bijuterii şi ceasuri

Mărioara Zăvoranu a câştigat un proces cu BNR privind restituirea unor bijuterii şi ceasuri (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis, miercuri, apelul formulat de Mărioara Zăvoranu şi a obligat Banca Naţională a României să-i restituie o brăţară de 21,35 de grame, formată din zale ovale alungite, un inel de 9,15 grame, format din şapte sfere mobile, trei coliere de 71,12 grame, şase pandantive de 39,72 grame, dintre care unul cu sticlă galbenă, unul cu taur, unul cu Iisus, unul cu un automobil şi două cu "grupa sanguină", o pereche de cercei de 12,55 grame, potrivit minutei deciziei.

De asemenea, instanţa a mai dispus ca BNR să-i restituie Mărioarei Zăvoranu un ceas bărbătesc Omega Constelation Automatic, care ar fi aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, un ceas bărbătesc marca Felca, un ceas de damă şi o carcasă de ceas de damă cu brăţară.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins, pe 26 ianuarie 2012, cererea de restituire a bijuteriilor, însă Mărioara Zăvoranu a făcut apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici