Marius Balo, profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China, nu poate fi adus în ţară. „Amânările transferului său, un mare ghinion”

  • Profesorul Marius Balo, condamnat în China, nu poate fi extrădat momentan în România, din cauza pandemiei de coronavirus.
  • Ministerul Afacerilor Interne a încercat, în trei rânduri, să-l aducă în ţară pe profesorul clujean, însă fără succes.
  • Cetăţeanul român e sănătos şi aşteaptă transferul în ţară, spun autorităţile.
4620 afișări
Imaginea articolului Marius Balo, profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China, nu poate fi adus în ţară. „Amânările transferului său, un mare ghinion”

Profesorul Marius Balo, românul condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru 80 de dolari, nu poate fi adus în ţară. „Amânările transferului său, un mare ghinion”

 

Dacă eşti printre cei ce s-au întrebat ce se mai întâmplă cu extrădarea lui Marius Balo, profesorul român arestat în China sub acuzaţia de fraudă contractuală, să ştii că Ministerul Justiţiei vine cu noutăţi.

Printr-un comunicat de presă, instituţia a anunţat că profesorul universitar originar din Cluj nu a putut fi extrădat din cauza pandemiei de coronavirus, procedura fiind blocată.

"Ministerul Afacerilor Interne, care organizează transferul propriu-zis al cetăţeanului Marius Balo, a planificat de trei ori trimiterea unei escorte pentru a-l prelua dar, de fiecare dată, la cererea părţii chineze, acţiunea a fost amânată din aceleaşi motive legate de pandemie", scrie în comunicatul de presă. 

Românul urmează să fie adus în ţară "după revenirea la normalitate". Până atunci, autorităţile române susţin că sunt în legătură cu Marius Balo şi că starea sa de sănătate este una bună. 

"Domnul Balo este la curent cu întreg contextul internaţional, este echilibrat, priveşte amânările transferului său în România drept un mare ghinion şi aşteaptă cu speranţă momentul în care transferul va fi posibil", informează Ministerul Justiţiei. 

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang din Beijing. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. Ulterior, clujeanul a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru o faptă cu un presupus prejudiciu de 80 de dolari. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici