Marocanul capturat în Doneţk şi condamnat la moarte de separatiştii pro-ruşi va vorbi cu rudele sale

Marocanul capturat în Doneţk şi condamnat la moarte de un tribunal din teritoriile controlate de separatiştii pro-ruşi a primit permisiunea de a vorbi cu rudele sale, potrivit Sky News.

8990 afișări
Imaginea articolului Marocanul capturat în Doneţk şi condamnat la moarte de separatiştii pro-ruşi va vorbi cu rudele sale

Un cetăţean marocan capturat şi condamnat la moarte de un tribunal din teritoriile ucrainene controlate de Rusia a primit permisiunea de a vorbi cu rudele sale, relatează agenţia rusă de ştiri RIA Novosti, citând un oficial din autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD). Marocanul a fost făcut prizonier în timpul luptelor din Ucraina

Saaudun Brahim, în vârstă de 21 de ani, a fost capturat de ruşi şi a fost acuzat că este mercenar alături de britanicii Aiden Aslin şi Shaun Pinner.

Bărbaţii au fost condamnaţi la moarte după ce au fost găsiţi vinovaţi de „activităţi de mercenariat şi de comiterea de acţiuni menite să acapareze puterea şi să răstoarne ordinea constituţională a RPD", a declarat agenţia de presă Interfax, care a citat un oficial al tribunalului.

Brahim, care are la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a face apel la sentinţă, a primit permisiunea să vorbească cu rudele sale. Solicitarea a fost făcută prin intermediul avocaţilor.

„Din câte ştiu, această cerere a fost aprobată", a declarat Natalya Nikonorova, ministrul de externe al DNR, potrivit Sky Newscare citează agenţia RIA Novosti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici