Martor: Bărbatul găsit în curtea şcolii a fost împuşcat în cap şi apoi incendiat

Un martor audiat de procurori a spus că bărbatul găsit, miercuri, în curtea Grupului Şcolar Electronică Industrială a fost împuşcat în cap şi apoi incendiat, fiind lăsat în tufişurile din spatele şcolii.

2200 afișări
Imaginea articolului Martor: Bărbatul găsit în curtea şcolii a fost împuşcat în cap şi apoi incendiat

Poliţist (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

El a mai spus că victima era un bărbat, pentru că purta proteză dentară, precizând că acesta nu era legat cu sârmă.

Bărbatul a mai spus că a fost audiat de procurori la faţa locului şi că aceştia l-au chemat şi la Parchet pentru a da declaraţii.

Procurorul Bogdan Staicu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, a declarat că există indicii că bărbatul găsit carbonizat în curtea Grupului Şcolar Electronica era în viaţă la momentul incendierii, precizând că se fac cercetări pentru omor deosebit de grav.

Bogdan Staicu a spus că urmează să se facă autopsia şi expertiza medico-legală antropologică, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului şi identitatea victimei.

"Există indicii că victima era în viaţă la momentul incendierii", a adăugat procurorul Bogdan Staicu, arătând că nu poate preciza dacă aceasta era legată cu sârmă sau nu.

Cadavrul bărbatului incendiat a fost ridicat, miercuri, în jurul orei 11.30, din curtea Grupului Şcolar Electronică Industrială şi dus la Institutul de Medicină Legală, necropsia urmând să fie făcută joi.

Bărbatul care a fost găsit carbonizat este posibil să fi fost victima unor reglări de conturi, iar în momentul în care i s-a dat foc avea membrele legate cu sârmă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Modul în care bărbatul a fost legat şi faptul că i s-a dat foc relevă o practică mafiotă, însă anchetatorii nu se pot pronunţa încă în acest sens, până la coroborarea tuturor probelor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţei Capitalei, Diana Sarca, a declarat că autorităţile au fost sesizate în jurul orelor 3.00-4.00, de locatari ai blocului din apropierea şcolii care spuneau că au auzit o bubuitură. Locatarii, împreună cu paznicul şcolii, au stins corpul incendiat.

Pe de altă parte, o femeie care locuieşte într-un bloc din apropierea şcolii spune că ea nu a auzit nicio bubuitură.

Femeia a mai spus că în zona şcolii a fost dărâmat un zid în timpul unor lucrări pe un şantier, iar pe acolo se poate intra în curtea unităţii de învăţământ. Ea a precizat că pe acel şantier mai vin noaptea oameni ai străzii să fure fier vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici