Mărturiile colegilor asistentei ucise de soţ: Suntem martorii unei tragedii care putea fi evitată / A cerut ajutor, dar nu a fost suficient. VIDEO

Colegii asistentei ucise de soţ la Spitalul din Piatra Neamţ sunt devastaţi, iar colegele ei fac apel la schimbarea legislaţiei: „Suntem martorii unei tragedii care ar fi putut fi evitată dacă legislaţia ar proteja mai mult victimele violenţelor conjugale”, spune cea care a găsit-o pe Anca decedată.

2828 afișări
Imaginea articolului Mărturiile colegilor asistentei ucise de soţ: Suntem martorii unei tragedii care putea fi evitată / A cerut ajutor, dar nu a fost suficient. VIDEO

Colegii asistentei ucise, devastaţi de ceea ce s-a întâmplat în cabinet

Eugenia Antohe era de serviciu vineri, când Anca Patrice a fost ucisă de soţ, în cabinetul asistentei şefe. Ea era cea care trebuia să preia funcţia, după ce Anca fusese numită în postul de director de îngrijiri al Spitalului. Eugenia spune că tragedia putea fi evitată dacă legislaţia ar proteja mai mult victimele violenţelor domestice.

„Am fost de serviciu. Suntem martorii unei tragedii care ar fi putut fi evitată dacă legislaţia în vigoare ar proteja mai mult victimele violenţelor conjugale. A cerut ajutor, din câte am înţeles, dar nu a fost suficient. Un mesaj pentru femeile victime ale abuzurilor: Cereţi ajutor, cereţi ajutor colegilor, prietenilor, vecinilor, iar cei care află să ofere acest ajutor”, spune femeia, cu ochii în lacrimi.

Ea a fost cea care a găsit-o pe femeia ucisă şi îi este foarte greu să vorbească despre tragedia la care a fost martor.

„Am deschis o uşă, unde am găsit-o pe colega noastră agresată. Era grav. Nu s-a putut face nimic”, afirmă Eugenia Antohe.

Asistenta povesteşte despre bucuria pe care o simţea Anca Patriche, deoarece fusese numită în postul de director de îngrijiri.

„Era proaspăt numită pe postul de director de îngrijiri, era mulţumită că a câştigat acest concurs prin muncă. Îl merita. O persoană minunată din toate punctele de vedere şi toţi colegii sunt în asentimentul meu”, mai spune colega asistentei ucise.

Medicul chirurg la Spitalul Judeţean Neamţ şi preşedintele Colegiului Medicilor Neamţ, Iosif Koszeghi, spune, despre Anca Patriche, că toţi cei care au cunoscut-o pe femeie sunt extrem de trişti de cele întâmplate.

„Trăim cu mare tristeţe acest eveniment neplăcut care nici nu ştiu dacă s-a mai întâmplat cum s-a întâmplat la spitalul nostru (...) A fost o colegă deosebită, o profesionistă de excepţie. Toată lumea era bucuroasă de succesul ei recent, în faptul că a luat examenul de director de îngrijiri la cea mai mare unitate medicală din judeţ. A fost găsită în biroul ei încuiată. Asistenta şefă, care urma să preia funcţia de asistentă şefă de chirurgie, avea cheia, pentru că trebuia să îşi predea inventarul. A găsit-o într-o baltă de sânge şi lângă ea pe soţul ei care este pare-se autorul acestei fapte îngrozitoare. Toţi au rămas sideraţi de de această întâmplare”, spune medicul.

La rândul său, Victor Adrian Marchidan, consilier juridic, spune că personalul a fost alertat de zgomotele din cabinet.

„Colegii au reuşit să deblocheze uşa, au văzut-o pe colega noastră într-o baltă de sânge şi a fost chemat un echipaj de la UPU. A venit de urgenţă, au încercat să îi salveze viaţa dar din păcate nu au reuşit. Odată cu echipajul de la UPU de la parter a venit şi o echipă de la pază care l-a reţinut până la sosirea echipajelor de poliţie pe bărbatul suspect”, spune Marchidan.

Despre Anca Patriche spune că era o persoană extrem de iubită de colegi.

„Era şefa secţiei de chirurgie generală, era apreciată de colegii din subordine dar şi de medicii chirurgi. De curând promovase concursul de director de îngrijiri medicale. Cu data de 10, respectiv data de ieri (vineri n.r.), ar fi trebuit să îşi preia funcţia şi atribuţiile de director de îngrijiri. Era o mare promovare pentru ea, din funcţia de asistentă în cea de director de îngrijiri”, mai spune consilierul juridic.

Anca Patriche avea 49 de ani şi lucra la Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ de aproape 30 de ani.

Femeia avea, împreună cu soţul care a ucis-o, un fiu, student la Bucureşti.

În urma incidentului, spitalul lucrează deja la suplimentarea măsurilor de siguranţă. Cabinetul în care lucra femeia a fost sigilat de anchetatori, iar pe hol au fost puse, de către angajaţii Spitalului, flori şi mesaje de condoleanţe pentru colega lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici