Masacrul Borodianka, poveşti horror: îngropaţi de vii în pivniţe, omorâţi ca şobolanii. „Ruşilor le este frică şi când se sperie devin răi”

Oraşul fusese cucerit de ruşi la începutul războiului, în înaintarea lor spre Kiev. Eliberat acum, ies la iveală poveştile dramatice ale civililor.

3516 afișări
Imaginea articolului Masacrul Borodianka, poveşti horror: îngropaţi de vii în pivniţe, omorâţi ca şobolanii. „Ruşilor le este frică şi când se sperie devin răi”

Masacrul Borodianka, poveşti horror: îngropaţi de vii în pivniţe, omorâţi ca şobolanii. „Ruşilor le este frică şi când se sperie devin răi”

„Ruşii le este frică şi când se sperie devin răi, cruzi, ameninţă, ucid şi nu au nici un respect pentru viaţă. Ne-au împiedicat să ne salvăm prietenii care ne cereau ajutor zile întregi de sub dărâmături”, spune Victoria Kasmirenko, în faţa casei ei de lemn, una dintre puţinele care au rămas în picioare în acest oraş al ruinelor.

Cine au fost cei care i-au atacat? „Otaşii ruşi erau cu toţii foarte tineri. Au plasat punctul de control chiar în faţa uşii noastre, ne vorbeam în fiecare zi. Era clar că erau îngroziţi. Tineri recruţi credeau că trebuie să efectueze exerciţii militare în Karsoiak, Belarus, şi s-au trezit luptând aici de dimineaţa până seara”.

A încercat să se apere cum poate: „Noi nu le făcusem nimic. Dar au continuat să ne ameninţe fără niciun motiv. Tatăl meu m-a ţinut închisă în casă, se temea de violenţe sexuale, aşa cum ştim că s-au întâmplat pe aici. Unii au fost îngropaţi de vii în pivniţe, omorâţi ca şobolanii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici