Masacrul de la Rotterdam, ucigaşul este un neo-nazist

Trei persoane a fost ucise, iar un bărbat de 32 de ani care deţinea o armă, îmbrăcat în haine militare şi purtând o vestă antiglonţ a fost arestat.

4061 afișări
Imaginea articolului Masacrul de la Rotterdam, ucigaşul este un neo-nazist

Masacrul de la Rotterdam, ucigaşul este un neo-nazist

Teroare la Rotterdam, unde trei persoane au fost ucise cu două împuşcături executate separat, la spitalul universitar şi într-o casă situată nu departe de portul vechi al oraşului.

Un bărbat de 32 de ani, rezident în oraşul olandez, a fost arestat fiind în posesia unei arme, îmbrăcat în haine militare şi purtând o vestă antiglonţ. El a fost identificat drept Fouad L, se declară neo-nazist şi alcoolic şi este cunoscut justiţiei: are probleme mentale şi o istorie de cruzime împotriva animalelor.

Atacatorul ar fi acţionat singur, cel puţin conform informaţiilor iniţiale oferite, însă ancheta este în derulare pentru a se stabili dinamica şi originea incidentului, care ar putea avea un motiv personal.

Primarul Ahmed Aboutaleb condamnă ceea ce el numeşte „un accident oribil”. Centrul medical universitar Erasmus a decis să anuleze cursurile şi lecţiile programate pentru astăzi, punând la dispoziţia oricui are nevoie de suport psihologic, începând cu personalul şi studenţii care au părăsit centrul în stare de şoc.

Într-o notă oficială, Casa Regală şi-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor. „Este o mare consternare”, recunoaşte Mark Rutte, prim-ministrul Olandei, care mulţumeşte poliţiei şi serviciilor de salvare pentru asistenţa acordată la faţa locului şi, de asemenea, îşi exprimă susţinerea „faţă de toţi oamenii care au trăit o mare teamă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici