Maşini avariate şi pomi smulşi din rădăcini în timpul unei furtuni puternice la Craiova

Trei maşini au fost avariate pe o stradă din Craiova, după ce acoperişul unui bloc a fost luat de vânt şi s-a prăbuşit peste ele, iar mai mulţi copaci au fost smulşi din pământ, în timpul unei furtuni puternice care a avut loc miercuri seară.

78 afișări
Imaginea articolului Maşini avariate şi pomi smulşi din rădăcini în timpul unei furtuni puternice la Craiova

Maşini avariate şi pomi smulşi din rădăcini în timpul unei furtuni puternice la Craiova (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Locatarii blocului 148 din cartierul Craioviţa Nouă din Craiova au solicitat, miercuri seară, intervenţia pompierilor militari pentru a ridica de pe trei maşini acoperişul imobilului, care a fost smuls în timpul vijeliei.

Proprietarul uneia dintre maşinile avariate afirmă că după ce vântul a luat acoperişul de pe bloc acum îi plouă şi în casă.

"Maşina nu este foarte rău din ceea ce văd la prima vedere. Este la portbagaj lovită. Problema este că acum îmi plouă şi în casă, după ce ne-a luat vântul acoperişul. Eu stau la etajul al patrulea", a declarat proprietarul uneia dintre autoturismele avariate.

Strada a fost blocată de un echipaj al Poliţiei Rutiere pentru a da posibilitatea echipajelor ISU să ridice acoperişul de pe drum.

De asemenea, în timpul furtunii mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini.

"Unul dintre copaci a căzut la Şcoala 30, pe o conductă de gaze, dar nu sunt probleme", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, căpitan Florin Cocoşilă.

Pompierii militari au mai intervenit şi pe străzile Aleea IV şi Fermierului, care au fost inundate din cauza ploii torenţiale.

Totodată, au fost inundate cinci gospodării din Bechet, Calafat şi Filiaşi, iar mai multe linii electrice au fost afectate.

Dispeceratul ISU a fost solicitat, miercuri seară, şi la o intervenţie în localitatea Mofleni, acolo unde un zid a căzut peste o persoană.

"Nu ştiu cum s-a întâmplat de a căzut zidul, dar persoana este acum în afara oricărui pericol. Este posibil ca din cauza vântului să fi căzut acel zid", a precizat Florin Cocoşilă.

Conform sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri echipe de la ISU Dolj şi de la serviciile voluntare din cadrul primăriilor acţionează în mai multe localităţi din judeţ pentru a înlătura efectele furtunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici