Maşinile care transportă elevi, verificate înainte de începerea anului şcolar

Poliţiştii, reprezentanţii autorităţilor locale şi cei ai inspectoratelor şcolare verifică, în săptămâna dinaintea începerii anului şcolar, maşinile care transportă elevi, pentru a vedea dacă autovehiculele au ITP şi asigurare, precum şi dacă şoferii au certificat de competenţă profesională.

109 afișări
Imaginea articolului Maşinile care transportă elevi, verificate înainte de începerea anului şcolar

Maşinile care transportă elevi, verificate înainte de începerea anului şcolar (Imagine: Doru Nica/Mediafax Foto)

Controalele, care vor avea loc în perioada 9-19 septembrie, urmăresc reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care ar putea fi implicate maşinile care transportă elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule, se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Române.

Astfel, înaintea începerii anului şcolar, poliţiştii rutieri, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, inspectoratelor şcolare judeţene şi cei ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, vor verifica dacă maşinile care transportă elevi au inspecţia tehnică periodică şi asigurare de răspundere civilă auto obligatorie.

De asemenea, vor fi verificaţi şi şoferii, pentru a se stabili dacă au certificat de competenţă profesională şi permis de conducere corespunzător categoriei de vehicul. Deficienţele constatate vor fi comunicate celor care deţin autovehicule de transport, a precizat Poliţia Română.

Ulterior, în perioada 16-19 septembrie, poliţiştii vor verifica în trafic autovehiculelor destinate transportului elevilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici