Masoneria din România, triplu record mondial

  • Românii se fac respectaţi în lume în aceste zile prin sportivi, elevii olimpici şi... masonii din Ritul Scoţian Antic şi Acceptat
  • Eveniment unic în Istorie: în 2025 Conferinţa Mondială a Supremelor Consilii de Grad 33 şi Ultim ale Ritului Scoţian Antic şi Acceptat va avea loc la Bucureşti
  • Cum văd masonii străini succesul românesc?
24114 afișări
Imaginea articolului Masoneria din România, triplu record mondial

Între 25 şi 30 iulie 2022, elita Lumii masonice, aşa cum este apreciat a fi Ritul Scoţian Antic şi Acceptat, a organizat Conferinţa Mondială a Supremelor Consilii de Grad 33 şi Ultim al Masoneriei la Asuncion (Paraguay). Evenimentul are loc, probabil din vremuri imemoriale, la fiecare cinci ani şi era programat pentru 2020. Din cauza pandemiei Covid-19, întrunirea a fost însă amânată doi ani la rând.

Pe 27 iulie, Supremele Consilii ale Ritului Scoţian au adoptat - în unanimitate! - o propunere istorică cu privire la România. În termeni împrumutaţi din ştirile sportive ale acestor zile, ”triplu record mondial pentru România şi în masonerie: poziţia şi mandatul de Vicepreşedinte al Conferinţei Mondiale până în 2025 şi apoi poziţia şi mandatul de Preşedinte al Conferinţei Mondiale pentru cinci ani, din 2025 până în 2030 (prin Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor) şi organizarea, pentru prima oară în existenţa multiseculară a Ritului Scoţian, a Conferinţei Mondiale!” Bucureştiul va intra şi va rămâne astfel pe lista selectă a capitalelor Organizaţiei mondiale.

Doar o săptămână mai târziu, a avut loc pe 6 august la Bucureşti Sesiunea Naţională a Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România. Cu acest prilej, delegaţii din 21 de ţări ne-au vizitat ţara. Cum sunt percepuţi românii şi România de masonii din ţări cu tradiţie în domeniu?

J.M., Republica Cehă: ”Sunt pentru a şasea oară la Bucureşti. Urmăresc cu admiraţie de mulţi ani activitatea diplomatică a fraţilor români în forurile masonice internaţionale ale Ritului Scoţian: e eficientă, demnă şi fermă, de natură a genera rezultate dincolo de masonerie, ca de exemplu o atitudine favorabilă asupra ţării voastre în ansamblu în momente cheie, de unde nimeni nu se aştepta iniţial.”

R. G., Franţa: ”În Paraguay, românii au obţinut un succes fără precedent. Venind la Bucureşti, observ cu plăcere că Ritul Scoţian din ţara voastră tinde să devină o adevărată organizaţie de elită: nu se defineşte prin privilegii, ci printr-o activitate necondiţionată în serviciul prestigiului şi intereselor României.”

D.G., SUA: Masoneria nu conduce lumea, dar unii masoni pot ajunge să o facă. În masonerie, România nu e deloc o ţară mică. Iar reputaţia ei masonică poate deveni, la fel de discret ca oriunde în lume, un cadru favorizant pentru acţiunile decidenţilor voştri politici şi economici.”

Cum măsoară succesul cel care ”a purtat culorile României şi a obţinut acest rezultat” la Conferinţa Mondială, Stelian Nistor, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de Grad 33 şi Ultim al Masoner din România?

”Această imensă bucurie are şi doza ei de amărăciune, deoarece piedicile au fost generate şi susţinute activ... din ţară. La 11.500 km de Bucureşti, votul unanim al Conferinţei mi-a confirmat că se poate face în aşa fel ca România să fie văzută cu mult mai mare, mai demnă şi mai importantă decât încearcă unii să ne facă să acceptăm a fi. Dacă străinii pot fi determinaţi, la acest înalt nivel, să respecte România fie şi măcar din când în când, noi, românii, de ce să nu o respectăm în fiecare zi? Să învăţăm, cu demnitate, să ne ridicăm privirea de jos, să ne gândim la Ţara noastră nu doar ca la bucata de pământ pe care călcăm, ci şi ca la bucata noastră de cer. Şi să scrieţi aici Ţara cu ”Ţ” mare: poate că a venit timpul ca acest cuvânt să se vadă mai bine! Mergem fix înainte!”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici