Măsuri contra caniculei la Untold: se va asigura apă participanţilor aflaţi în faţa scenelor

Organizatorii Festivalului Untold, care va începe joi la Cluj-Napoca, au luat măsuri speciale contra caniculei, urmând să se asigure gratuit apă pentru participanţii aflaţi în faţa scenelor, iar în zonă va fi amplasat şi un spital mobil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

997 afișări
Imaginea articolului Măsuri contra caniculei la Untold: se va asigura apă participanţilor aflaţi în faţa scenelor

Măsuri contra caniculei la Untold: se va asigura apă participanţilor aflaţi în faţa scenelor

Directorul general al Untold, Bogdan Buta, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că au fost luate măsuri împreună cu Primăria Cluj-Napoca astfel încât să funcţioneze toate cişmele de pe teritoriul festivalului.

”Ţinând cont de temperaturile ridicate, anunţate pentru această perioadă, au fost livrate deja câteva camioane de apă, iar participanţii care se vor afla în faţa scenelor vor primi gratuit apă din partea noastră. Ne-am pregătit suplimentar, iar pe durata Untold Primăria Cluj-Napoca a luat măsuri ca toate cişmelele de pe teritoriul festivalului să funcţioneze. În punctele de prim ajutor va fi apă disponibilă pentru toţi cei care au nevoie. Avem peste 400 de metri liniari de puncte în care se pot achiziţiona băuturi răcoritoare, avem peste 60 de tone de gheaţă. Suntem pregătiţi pentru oricât este nevoie, iar stocurile de la punctele de vânzare pot fi suplimentate”, a spus Buta.

Potrivit acestuia, stadionul Cluj Arena, unde este instalată scena principală, care are 35 de m înălţime şi 100 de m lăţime, este autorizat pentru o capacitate de 63.000 de persoane în acelaşi timp, astfel încât s-au dublat căile de evacuare în cazul apariţiei unor probleme.

De asemenea, lângă stadionul Cluj Arena va funcţiona şi un spital mobil, dotat cu echipamente pentru acordarea asistenţei medicale, precum şi cinci Puncte Medicale Avansate. Pe durata festivalului, peste 200 de pompieri militari din cadrul a patru inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă – Cluj, Bistriţa - Năsăud, Mureş şi Bihor, în colaborare cu 26 de medici şi asistenţi de urgenţă şi 30 de studenţi voluntari ai SMURD Cluj vor asigura măsurile de prim-ajutor medical, evacuare în situaţii de urgenţă şi prevenire şi stingere a incendiilor.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Liviu Uzlău, a declarat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă că măsurile de ordine publică vor fi asigurate la Untold de peste 950 de lucrători din cadrul MAI, de la Jandarmerie, Poliţie, ISU, Unitatea Specială de Aviaţie, Inspectoratul pentru Imigrări şi Poliţia de Frontieră.

”Dorim participanţilor să se distreze la maxim dar în condiţiile legii, nu vom tolera nicio abatere de la lege. Este interzis în incinta festivalului accesul cu arme albe, bagaje voluminoase, sticle sau mâncare din exterior. Şi utilizarea dronelor este interzisă”, a spus Uzlău.

Festivalul Untold se va desfăşura în perioada 3 – 6 august la Cluj-Napoca, organizatorii estimând că vor participa în cele patru zile peste 320.000 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici