Măsurile de reformare a sistemului de sănătate, dezbătute la evenimentul Mediafax şi Eureko

Măsurile de reformare a sistemului de sănătate şi consecinţele introducerii coplăţii vor fi analizate de reprezentanţi ai autorităţilor publice şi jucători privaţi din domeniul serviciilor medicale şi al asigurărilor la evenimentul "Reforma sănătăţii la analiză", organizat joi de Eureko şi Mediafax.

204 afișări
Imaginea articolului Măsurile de reformare a sistemului de sănătate, dezbătute la evenimentul Mediafax şi Eureko

Măsurile de reformare a sistemului de sănătate, dezbătute la evenimentul Mediafax şi Eureko

Evenimentul va avea loc joi, de la ora 9.30, la Hotel Radisson Blu, sala Atlas şi va fi deschis de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, care va explica participanţilor care este stadiul reformei în România.

Cum trebuie reformat acest sistem, care este rolul asigurărilor de sănătate într-o economie în curs de dezvoltare, cum s-a produs reforma sănătăţii în Olanda şi ce model ar putea urma România, sunt câteva dintre temele ce vor fi abordate în prima sesiune a evenimentului, care îi are ca vorbitori, pe lângă ministrul Cseke Attila, pe Carmen Radu, director general adjunct al Eureko Asigurări, Jeroen Crasborn, director de strategie pentru Agis - parte a Eureko Group, Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Angela Toncescu, preşedintele Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Sergiu Neguţ, director executiv al furnizorului de servicii medicale "Regina Maria", şi Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

În cea de-a doua parte a evenimentului va fi organizată o masă rotundă care-i reuneşte pe Frans van der Ent, country manager Eureko în România, Cristian Vlădescu, directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar, Lucian Duţă, Angela Toncescu, Jeroen Crasborn, Carmen Radu şi Sergiu Neguţ.

Lectorii vor pune în dezbatere, printre altele, consecinţele introducerii coplăţii - cum vor fi afectaţi pacienţii, medicii de familie, clinicile private şi companiile farmaceutice de introducerea coplăţii şi ce categorii sociale vor fi scutite de coplată - şi modelele de funcţionare a sistemului de sănătate în alte ţări europene - care este rolul asigurărilor de sănătate şi cât contribuie ceilalţi pacienţi din statele UE la sistemul medical.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai autorităţilor, medici din sistemul privat şi cel public de sănătate, proprietari de cabinete private, furnizori de servicii medicale şi consultanţi.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul www.mediafaxtalks.ro/reforma-sanatatii.

Eureko este un grup de asigurări nelistat la bursă, activ în alte şapte ţări europene, în afară de ţara de origine, Olanda. Obiectul principal de activitate este reprezentat de asigurări - generale, sănătate şi protecţia veniturilor - şi serviciile legate de asigurări de viaţă şi pensii administrate privat. Grupul este prezent în România prin Eureko Asigurări şi Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania face parte din cel mai mare trust media din România şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Din 2006, Mediafax organizează evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor.

Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici