Maternitatea Giuleşti a reluat internările

Maternitatea Giuleşti a reluat internările, începând de luni la prânz, fiind amânată pentru o zi redeschiderea secţiei de anestezie terapie intensivă nou născuţi prematur şi a blocului operator, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general ASSMB, Marius Savu.

43 afișări
Imaginea articolului Maternitatea Giuleşti a reluat internările

Maternitatea Giuleşti a reluat internările (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a precizat că pentru unitatea de terapie intensivă şi blocul operator sunt aşteptate rezultatele de laborator. În schimb, pentru celelalte secţii maternitatea a fost deschisă.

"Pot fi făcute internări, investigaţii de laborator, dar încă nu operaţii de cezariană şi internări în secţia de anestezie terapie intensivă", a arătat directorul.

Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti a fost informat încă de săptămâna trecută de Direcţia de Sănătate Publică a Capitalei şi de ASSMB despre faptul că, începând de luni, în Maternitatea Giuleşti vor fi reluate internările.

Primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat, duminică, Maternitatea Giuleşti, el spunând că lucrările de renovare au fost terminate, iar constructorul s-a încadrat în termenul promis.

Oprescu a precizat că s-au montat detectoare de fum şi supraveghere video doar la Secţia terapie intensivă prematuri, care a fost renovată, pentru că în restul saloanelor nu a fost nevoie, fiind aşezate în aşa fel încât, prin prezenţa bolnavilor, există supraveghere permanentă.

Profesorul Bogdan Marinescu, fost manager al Maternităţii Giuleşti, a declarat, că Maternităţii Giuleşti i-au fost donate două incubatoare şi că vor mai fi primite, prin donaţie, două ventilatoare, echipamente ce vor fi completate cu cele aduse de primărie.

Marinescu a afirmat că, în prezent, spitalul va face faţă cazurilor care vor apărea, însă nu va putea primi paciente din toată ţara.

Primarul Sorin Oprescu a adăugat că la maternitate sunt în total 38 de asistente, câte două pe tură, edilul apreciind că acest număr este suficient.

Maternitatea Giuleşti a fost închisă în urma incendiului care a izbucnit în 16 august, la Secţia de terapie intensivă prematuri.

În urma acestei tragedii, şase bebeluşi au murit, iar cinci au supravieţuit, fiind transportaţi pentru tratament la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doi dintre bebeluşi au fost externaţi săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici