Maternitatea Giuleşti ar putea fi redeschisă până la sfârşitul lunii septembrie

Maternitatea Giuleşti ar putea fi redeschisă până la sfârşitul lunii septembrie, în acest moment lucrările fiind finalizate în proporţie de peste 70 la sută, a declarat, vineri agenţiei MEDIAFAX directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Marius Savu.

37 afișări
Imaginea articolului Maternitatea Giuleşti ar putea fi redeschisă până la sfârşitul lunii septembrie

Maternitatea Giuleşti ar putea fi redeschisă până la sfârşitul lunii septembrie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am vrea ca la sfârşitul lunii septembrie să se nască primul bebeluş în Maternitatea Giuleşti. Lucrările pentru reabilitarea secţiei sunt terminate în proporţie de 70 la sută, în următoarele două săptămâni urmând să echipăm Secţia de Terapie Intensivă", a spus Marius Savu.

El a precizat că lucrările de reabilitare au decurs conform planului stabilit, iar zilele următoare va începe montarea aparaturii, astfel încât până la sfârşitul lunii septembrie să poată fi reluată activitatea în Maternitatea Giuleşti.

Întrebat dacă lucrările continuă în condiţiile în care în instanţă s-a spus că activitatea spitalului ar putea fi suspendată, directorul ASSMB a precizat că are obligaţia să reabiliteze maternitatea şi să o pună în funcţiune cât mai curând, întrucât sute de persoane sunt arondate acestei unităţi medicale.

"Asumăm reabilitarea Clinicii de anestezie terapie intensivă şi reluarea activităţii spitalului, întrucât adresabilitatea este foarte mare şi nu putem lăsa o foarte mare parte a femeilor din Capitală fără asistenţă medicală de specialitate. Se ştie, de asemenea, că după ce a fost închisă Maternitatea Giuleşti secţiile de nou-născuţi prematur ale celorlalte spitale au fost supraglomerate. Secţia de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Maternităţii Giuleşti este una dintre cele mai bune din ţară", a precizat Marius Savu.

Lucrările de reparaţii la Maternitatea Giuleşti au început în 23 august.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara atunci că lucrările la Maternitatea Giuleşti vor presupune repararea tuturor instalaţiilor afectate de incendiul din 16 august, dar şi înlocuirea sistemului de aer condiţionat existent cu unul mai performant sau instalarea de senzori de fum.

Oprescu preciza că lucrările efective de reparaţii vor dura aproximativ două săptămâni şi jumătate şi speră ca în aproximativ o lună Secţia de Terapie Intensivă să poată fi redată în folosinţă.

Ediul Capitalei mai spunea că reparaţiile la Maternitatea Giuleşti vor fi făcute din banii care au fost alocaţi deja prin bugetul pe 2010, iar aparatura va fi cumpărată din banii de investiţii pentru spitalele municipalităţii. Potrivit primarului general, aparatura cu care urmează să fie dotată Maternitatea Giuleşti, care ar putea costa aproximativ 800.000 de euro sau "chiar mai puţin", va fi cumpărată cel mai probabil din banii repartizaţi la capitolul "investiţii pentru spitale".

Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici