Video Maternitatea Giuleşti va rămâne închisă până la finalizarea anchetei

Maternitatea Giuleşti va rămâne închisă până la finalizarea anchetei, urmând să fie redeschisă după igienizare şi închiderea profesională a anchetei, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

92 afișări

"Cu Primăria Municipiului Bucureşti am stabilit până la efectuarea anchetei, să rămână închisă maternitatea Giuleşti. Ea va fi redeschisă după igienizare şi evident, după închiderea anchetei", a spus ministrul Cseke Attila.

Ministrul a precizat că întrebările privind cauzele producerii unui asemenea incident sunt "legitime", dar că este de preferat să fie aşteptat rezultatul anchetei.

Explozia produsă în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulap din lemn care, din cauza căldurii, s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul. Acesta a fost stins în jumătate de oră, dar urmările au fost tragice.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii.

Opt nou-născuţi au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu cu arsuri pe 50% din corp şi cu arsuri ale căilor respiratorii superioare. Dintre aceştia, unul a murit joi dimineaţă, ridicând numărul deceselor la patru.

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

După explozie, din Maternitatea Giuleşti au fost evacuate 113 persoane dintre care 60 sunt femei şi 53 copii, aceştia fiind transportaţi în spitalele municipalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici