Mazăre a vorbit cu Ponta despre avizul pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia: "O să-l rezolve şi o să-l rezolve şi pe cel care a pus frână, «Nea frână», Angelescu de la Ministerul Culturii"

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta despre avizul pe care trebuie să-l primească de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia şi a primit asigurări că lucrurile vor fi rezolvate săptămâna viitoare.

1081 afișări
Imaginea articolului Mazăre a vorbit cu Ponta despre avizul pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia: "O să-l rezolve şi o să-l rezolve şi pe cel care a pus frână, «Nea frână», Angelescu de la Ministerul Culturii"

Radu Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Am discutat şi mi-a zis: «te-ai apucat şi tu să spui ziariştilor». Păi m-am apucat, că dacă muncesc de atâta vreme şi stau de trei luni de zile după un aviz... Am înţeles că săptămâna asta care vine o să-l rezolve şi o să-l rezolve şi pe cel care le-a frânat. «Nea frână», Angelescu de la Ministerul Culturii, cred că e secretar de stat. Premierul a spus că se va ocupa personal de această problemă", a declarat, marţi, Radu Mazăre, după şedinţa Consiliului Local.

El a menţionat că această persoană s-ar fi opus acordării avizului pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia pentru că este împotriva realizării parcărilor etajate, a pasarelelor pietonale şi împotriva tăierii copacilor din Mamaia.

"Ministerul Culturii, prin acest domn, este împotriva construcţiei de parcări etajate în staţiunea Mamaia pe fonduri europene, ne recomandă să stimulăm transportul electric. Este împotriva construcţiei de pasarele pietonale peste bulevard ca să fluidizăm traficul că se blochează şi se obturează priveliştea de pe lac înspre mare. A spus că este împotriva realizării de PUZ-uri longitudinale şi trebuie să facem PUZ-uri transversale, nu avem voie să tăiem pomii, trebuie să reabilităm piscina de la hotel Parc, care este salon de nunţi de zece ani şi privatizată de 17 ani, iar în zona Casino, Rex şi încă una nu avem voie să construim nimic", a explicat Radu Mazăre.

Întrebat dacă cele de mai sus sunt competenţe care ţin de Ministerul Culturii, Mazăre a spus că aceeaşi nedumerire a avut-o şi Victor Ponta.

"Asta a întrebat şi Ponta, ce treabă are cultura cu Mamaia, de când e Mamaia zonă culturală, cu tradiţie? Nu ştiu, Victore, uite ce am primit", a mai spus primarul Constanţei.

De asemenea, el a precizat că nu doreşte să facă plângere penală în acest caz sau să sesizeze DNA după ce afirmase anterior că prin intermediari i s-ar fi cerut mită pentru acest aviz de la Ministerul Culturii.

"Eu nu vreau cercetare penală, se descurcă premierul cu povestea asta. Eu m-am dus şi i-am ridicat-o şi i-am adus-o la cunoştinţă. Nu vreau să bag în puşcărie, eu vreau numai să fac treabă, să mă lase în pace să fac treabă, nu mă duc eu să fac niciun denunţ la DNA", a mai afirmat Mazăre.

Primarul Constanţei era nemulţumit zilele trecute de faptul că nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului staţiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii şi afirmase că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva această problemă. Edilul mai spusese că i s-ar fi cerut mită de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici