Mazăre: Sunt dispus să dau Cazinoul pe un leu ministerelor Culturii şi Turismului. Aştept un răspuns

Primarul Radu Mazăre a declarat, vineri, că este dispus să vândă Cazinoul din Constanţa, cu un leu, Ministerului Culturii şi Ministerului Turismului, pentru a fi reabilitat şi modernizat, arătând că a trimis adrese acestor instituţii şi că aşteaptă un răspuns.

832 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Sunt dispus să dau Cazinoul pe un leu ministerelor Culturii şi Turismului. Aştept un răspuns

Cazinoul din Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Mazăre a spus, la o dezbatere legată de situaţia cazinoului, că doreşte să dea această clădire Ministerului Culturii şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pe un leu pentru că primăria nu are bani de investit în reabilitarea şi modernizarea Cazinoului.

"Am auzit opţiuni că ar fi dispuse ministerele, Guvernul, să-l preia şi să-l repare. Vă rog frumos, acum iniţiez hotărâre de Consiliu Local, vi-l dau cu un leu să-l reparaţi şi apoi să-l administraţi cum ştiţi dumneavoastră. Pe noi ne interesează să fie reparat şi să-şi producă funcţiunea, să aducă turişti, să devină un obiectiv, să aducă jucători care să joace în cazino şi să cheltuiască în Constanţa", a spus Mazăre.

El a menţionat că au fost trimise adrese către Ministerul Culturii şi MDRT, aşteptându-se răspuns dacă ar fi interesate de preluarea Cazinoului.

Prezent la dezbatere, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, l-a contrazis pe primarul Mazăre, spunând că o clădire nu trebuie să aducă profit.

"Sunt convins că în general clădirile publice nu aduc profit, nu cred că sala polivalentă care se doreşte a fi făcută de către Consiliul Judeţean îşi va recupera banii aşa de repede. Clădirile publice nu se fac să aducă profit autorităţii locale, ele se fac pentru cetăţean. Că reuşim prin anumite acţiuni adiacente să aducă un plus de bănuţi e foarte bine, dar nu trebuie văzută ca un business", a explicat Claudiu Palaz.

El a spus că angajaţii Primăriei ar fi trebuit să urmărească derularea contractului de concesiune pentru Cazinou şi să-l oprească dacă acesta nu era respectat.

În acel moment, Mazăre a reacţionat spunând că nu a venit la dezbatere ca să fie cercetat.

"Domnule prefect, vreţi să încetaţi cu acuzaţiile astea, că numai anchete faceţi ! Toţi băsiştii ăştia, de şase ani, faceţi numai anchete în România. Nu am venit aici să mă cercetaţi!", a spus Mazăre.

Dezbaterea de vineri a fost organizată de către Asociaţia Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa cu sprijinul Grupului pentru Jurnalism, Cultură şi Comunicare.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat în repetate rânduri că intenţionează să vândă Cazinoul din Constanţa deoarece nu are fonduri pentru reabilitarea clădirii, după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani. Contractul dintre Primăria Constanţa şi Queen Investments SRL, încheiat în anul 2007, prevedea concesionarea Cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, municipalitatea Constanţa urmând să primeasca anual 140.000 de euro.

De altfel, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de la începutul acestei luni s-a aflat un proiect de hotărâre privind vânzarea Cazinoului. Acesta a fost retras însă chiar de către iniţiatorul său, Radu Mazăre, urmând să fie realizat un sondaj de opinie pentru ca locuitorii municipiului să decidă ce se va întâmpla cu această construcţie.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, declara că trebuie găsite resurse pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa, întrucât acesta nu ar trebui să ajungă "pe mâinile unora care desfăşoară activităţi ce nu au legătură cu activităţile turistice".

Cazinoul Constanţa este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clădirea a fost construită din bani publici în perioada 1903 - 1910, arhitectul lucrării fiind Daniel Renard, român de origine elveţiană. Inaugurarea oficială a Cazinoului Constanţa a avut loc în 1911.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici