MDRT: Sesizările DLAF se referă strict la firma care a organizat Gala Bute, nu la minister

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) menţionează că sesizările DLAF către DNA se referă strict la activitatea societăţii comerciale care a organizat Gala Bute, nu la activitatea ministerului.

270 afișări
Imaginea articolului MDRT: Sesizările DLAF se referă strict la firma care a organizat Gala Bute, nu la minister

Lucian Bute (Imagine: George Flip/Mediafax Foto)

"Implicarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în organizarea galei de box constă doar în achiziţionarea unor servicii de publicitate pentru promovarea brandului turistic naţional al României în timpul galei şi a celorlalte evenimente conexe", menţionează MDRT într-un comunicat remis, vineri, Agenţiei MEDIAFAX.

Conform ministerului, procedura de achiziţie publică pentru desemnarea prestatorului de servicii de publicitate pentru acest eveniment a fost stabilită în conformitate cu procedurile legale în vigoare, aşa cum sunt ele prevăzute de OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

De asemenea, MDRT precizează că, în urma analizării respectării prevederilor contractului de prestări servicii de publicitate dintre Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi societatea comercială care a organizat gala de box, a constatat că nu toate activităţile stabilite în contract au fost îndeplinite şi, prin urmare, aşa cum prevede contractul, a achitat doar o parte din suma iniţial stabilită. Astfel, MDRT a decis să achite doar 1,54 de milioane de euro (fără TVA), în timp ce suma stabilită iniţial în contract a fost de 1,93 de milioane de euro (fără TVA).

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja în contextul organizării galei "Campion pentru România", eveniment sportiv la care pugilistul Lucian Bute a boxat la Bucureşti.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici