Mecanicii de tren germani încep azi o grevă de trei zile . Va fi haos în ţara cu cea mai mare economie a Europei

Navetiştii germani au probleme cu anularea trenurilor în întreaga ţară începând de miercuri, din cauza grevei feroviară de trei zile la nivel naţional. Va fi haos în ţara cu cea mai mare economie a Europei, unde sunt şi proteste ale fermierilor care blochează de asemenea, traficul rutier.

609 afișări
Imaginea articolului Mecanicii de tren germani încep azi o grevă de trei zile . Va fi haos în ţara cu cea mai mare economie a Europei

Mecanicii de tren germani încep azi o grevă de trei zile . Va fi haos în ţara cu cea mai mare economie a Europei

Sindicatul mecanicilor de locomotivă GDL şi-a început greva principală în primele ore ale zilei de miercuri, după ce marţi seara au ieşit din grevă mecanicii de trenuri de marfă, scrie Reuters.

Grevele vor continua până vineri seară, obligând operatorul feroviar naţional Deutsche Bahn să asigure doar orare de urgenţă reduse.

Compania a declarat că greva va avea un impact asupra planurilor de călătorie a milioane de persoane şi a încurajat oamenii să anuleze sau să amâne toate călătoriile neesenţiale.

Disputa privind salariile şi orele de lucru a izbucnit din nou, după un armistiţiu în timpul Crăciunului.

GDL solicită reducerea programului de lucru de la 38 la 35 de ore pe săptămână pentru lucrătorii în schimburi, precum şi o creştere salarială de 555 de euro pe lună şi un bonus unic de compensare a inflaţiei de 3.000 de euro.

Deutsche Bahn a oferit flexibilitate în ceea ce priveşte orele de lucru, dar a refuzat să le reducă fără o reducere a salariilor.

Grevele feroviare la nivel naţional se adaugă la durerile de cap economice tot mai mari cu care se confruntă Germania în acest an, determinate de datele macroeconomice slabe, de ratele ridicate ale dobânzilor şi de criticile tot mai mari la adresa guvernului de coaliţie.

Protestele fermierilor din această săptămână, declanşate de furia faţă de reducerile planificate ale subvenţiilor, au sporit şi mai mult presiunea asupra cancelarului Olaf Scholz, al cărui guvern încearcă să treacă bugetul pentru 2024.

Şeful asociaţiei fermierilor germani DBV a promis că va intensifica protestele miercuri, după ce convoaie de tractoare şi camioane au blocat drumurile din întreaga ţară la începutul acestei săptămâni.

„Prea mult este prea mult”, a declarat marţi şeful DBV, Joachim Rukwied, la postul de televiziune RTL/ntv, cerând guvernului să scoată complet de pe masă reducerile de subvenţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mecanic,
grevă,
germania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici