Mecanicul care a evitat impactul cu autospeciala SMURD, premiat

Mecanicul de locomotivă în cadrul Depoului Braşov, Sorin Ioan Stan, care a evitat impactul dintre un tren şi o autospecială SMURD, a fost premiat de CFR Călători.

652 afișări
Imaginea articolului Mecanicul care a evitat impactul cu autospeciala SMURD, premiat

Mecanicul care a evitat impactul cu autospeciala SMURD, premiat

Incidentul a avut loc marţi, 9 aprilie 2024. Mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan, care conducea trenul IR 1734 al CFR Călători de pe ruta Cluj Napoca – Bucureşti Nord, a evitat un impact tragic dintre un tren şi un convoi de autospeciale SMURD.

Când trenul se afla pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călăraşi Turda, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată, mecanicul a observat un convoi de autospeciale SMURD ce intenţiona să traverseze pasajul. În consecinţă, a dat semnale repetate de alertă cu fluierul locomotivei.

O autospecială din convoi a ignorat însă total semnalele de alertă date de tren. Chiar şi în aceste condiţii, mecanicul, sesizând că aceasta se apropie de trecerea la nivel a luat măsuri de frânare rapidă a trenului. Astfel, a reuşit să evite producerea unei coliziuni.

Autospeciala SMURD din convoi, care a ignorat total semnalele de alertă date de tren, tot a forţat milimetric trecerea pasajului, punând în pericol de moarte atât pe pompierii din maşină, cât şi pe călătorii din tren.

„Doar datorită profesionalismului mecanicului de locomotivă al CFR Călători, Stan Sorin Ioan, s-a evitat o tragedie iminentă. Trenul IR 1734 şi-a continuat ulterior parcursul în condiţii normale de siguranţă a circulaţiei. Conducerea CFR Călători îl felicită şi îl premiează pe mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan pentru profesionalismul şi viteza de reacţie de care a dat dovadă”, transmite CFR Călători.

Mecanicului de locomotivă Stan Sorin Ioan este angajat al CFR Călători în cadrul Depoului Braşov SELC Teiuş din anul 2017. Acesta este autorizat să conducă peste 5 tipuri de locomotive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici