MECI comasează Agenţia de Credite pentru Studenţi cu Centrul de Burse şi reduce 401 posturi

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, că Agenţia de Credite pentru Studenţi va fi comasată cu Centrul de Burse pentru Studenţi , iar Centrul Naţional pentru Curriculum va intra în structura Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, fiind reduse astfel 401 posturi.

34 afișări
Imaginea articolului MECI comasează Agenţia de Credite pentru Studenţi cu Centrul de Burse şi reduce 401 posturi

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Andronescu a precizat că noua structură rezultată din comasarea Agenţiei de Credite pentru Studenţi cu Centrul de Burse pentru Studenţi se va numi Agenţia de Credite şi Burse pentru Studenţi.

De asemenea, Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare va fi restructurat şi va intra în structura Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a mai spus că cele două centre care vizeau formarea continună a dascălilor - centrul de la Mediaş destinat formării profesorilor de limba germană şi centrul de formare a personalului din învăţământul preuniversitar din Bucureşti - se unesc într-o singură structură.

Toate aceste comasări presupun o reducere de 401 posturi şi o economie anuală de 12 milioane de lei pe an, a precizat Andronescu.

Ea a adăugat că se discută în prezent trecerea cluburilor sportive studenţeşti în subordinea universităţilor.

"În toate universităţile din lume se practică acest lucru şi, astfel, aceste cluburi devin mai performante", a spus Andronescu.

Ministrul a mai spus că va propune Ministerului Tineretului şi Sportului ca şi Casele de Cultură ale studenţilor să fie trecute în subordinea universităţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici