MECT recomandă înscrierea copiilor în clasa I până la 1 mai

Ministerul Educaţiei recomandă părinţilor să-şi înscrie copiii în clasa I până la data de 1 mai, fără ca acest termen să aibă un caracter limită, o notificare în acest sens fiind transmisă inspectoratelor şcolare judeţene.

2 afișări
Imaginea articolului MECT recomandă înscrierea copiilor în clasa I până la 1 mai

MECT recomandă înscrierea copiilor în clasa I până la 1 mai

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a comunicat, marţi, că inspectoratele trebuie să-i informeze pe părinţi în legătură cu necesitatea înscrierii copiilor la şcoală, pe cât posibil, până la data de 1 mai.

Ministerul intenţionează să prefigureze cât mai clar posibil numărul de elevi care vor începe şcoala în septembrie, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi didactice. Măsura se corelează cu prevederile Ordinului privind Metodologia de mişcare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2007-2008, conform căreia inspectoratele şcolare vor afişa şi publica lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile, până la data de 19 mai.

Inspectoratele şcolare judeţene vor transmite unităţilor de învăţământ obligaţia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea şcolii şi ulterior, în limita locurilor disponibile, a celorlalţi solicitanţi. Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa numărul de clase disponibil, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor.

MECT solicită inspectoratelor şcolare să ia toate măsurile în vederea respectării, pe cât posibil, a calendarului înscrierilor, ceea ce va permite încadrarea de personal didactic calificat, "element esenţial în asigurarea calităţii educaţiei viitorilor şcolari".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici