MEDIAFAX ZOOM: Post-Industrial Stories - GALERIE FOTO

Post-Industrial Stories este este un proiect de documentare fotografică pe termen lung realizat de Ioana Cîrlig şi Marin Raica. Timp de o lună cei doi fotografi au călătorit 3000 de kilometri prin 40 de localităţi industriale într-un road-trip finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

245 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: Post-Industrial Stories - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: Post-Industrial Stories (Imagine: Ioana Cirlig)

România a fost industrializată agresiv în anii comunismului. Fiecare oraş avea cel puţin un centru industrial. Oameni din toată ţara au fost mutaţi în colonii muncitoreşti, iar zonele din jurul minelor au fost urbanizate. Muncitorii şi minerii erau mândria ţării, cei care care asigurau dezvoltarea economică. În localităţile monoindustriale, centrul industrial reprezintă nucleul, cheia tuturor interacţiunilor sociale, principala sursă de venit, dentitatea comunităţii.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Declinul industrial creează un lanţ de efecte negative în aceste zone: şomaj, sărăcie, migraţia populaţiei, degradarea peisajului urban, creşterea infracţionalităţii. “De când s-a închis mina, aici totul e mort. Singurii cu un venit sigur sunt pensionarii”. “Post-Industrial Stories” documentează viaţa comunităţilor din aceste locuri, legatura dintre om şi mediu, personalitatea fiecărei zone precum şi peisajul industrial propriu-zis, dominant prin însemnătate şi prin statutul de punct de reper.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici