Medic de la Neurochirurgie condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare, pentru luare de mită

Un medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost condamnat definitiv, miercuri, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, după ce, în 2016, a pretins şi primit bani de la mai mulţi pacienţi, pentru efectuarea unor examene RMN.

377 afișări
Imaginea articolului Medic de la Neurochirurgie condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare, pentru luare de mită

Medic de la Neurochirurgie condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare, pentru luare de mită

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi l-au condamnat definitiv, miercuri, pe Eduard Moldveanu, medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

„Admite apelul formulat de inculpatul-apelant Moldovanu Eduard împotriva sentinţei penale (...) a Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul cu numărul de mai sus, sentinţă pe care o desfiinţează parţial, în latura penală. Rejudecând cauza, în limitele desfiinţării: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Moldovanu Eduard prin sentinţa apelată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, alcătuită din 7 acte materiale, (...) de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare", se arată în soluţia publicată pe portalul Curţii de Apel Iaşi.

Magistraţii au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei Tribunalului Iaşi, între care şi cea de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei.

Potrivit procurorilor, în timp ce era şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iaşi, medicul a cerut de la mai mulţi pacienţi sume de bani pentru efectuarea unor examene RMN.

„În perioada 18 martie - 3 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de Şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului de Neurochirurgie <N. Oblu> Iaşi şi medic în cadrul acestui laborator, a pretins şi primit cu titlu de mită de la mai mulţi pacienţi sume cuprinse între 250 – 600 lei (în total 3.300 lei) pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente", se arată în comunicatul prin care DNA anunţa trimiterea medicului în judecată.

Taguri:
medic,
condamnare,
mită

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici