Medic de la Spitalul Floreasca, acuzat că a bruscat un pacient. Instituţia a demarat cercetare

Un pacient a semnalat, pe pagina personală de Facebook, că a fost bruscat de către un medic la Spitalul Floreasca, care i-ar fi spus că el face legea în instituţie. Comisia de Disciplină de la Floreasca s-a întrunit de urgenţă pentru a discuta situaţia, iar medicul a cerut să fie asistat de avocat.

927 afișări
Imaginea articolului Medic de la Spitalul Floreasca, acuzat că a bruscat un pacient. Instituţia a demarat cercetare

Medic de la Spitalul Floreasca, acuzat că a bruscat un pacient. Instituţia a demarat cercetare

„Pentru că l-am rugat frumos să mă respecte atunci când mi-a venit rândul, iar el dorea să consulte un alt pacient care venise că şi mine cu o problema la picior, dar care era “pilă” asistenţei lui, doamna lăudându-se în gură mare cu acest lucru, cei doi m-au dat afară, vorbindu-mi foarte urat, chiar domnul doctor având un comportament că cel din imaginile de mai jos. Da, mi-a aruncat telefonul la coşul de gunoi, Mi-A SUCIT mâna, şi mi-a vorbit extrem de agresiv, spunându-mi că la el în spital el face legea, iar pe mine mă va consulta când va avea chef şi dacă va avea chef!”, a scris pacientul Costin Teodoroescu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dr. Bogdan Opriţa a declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Disciplină a instituţiei s-au întrunit de urgenţă pentru a discuta cazul.

„Spitalul de Urgenţă Floreasca s-a autosesizat, a fost făcută o cercetare administrativă, Comisia de Disciplină a spitalului s-a întâlnit în urgenţă, a analizat imaginile postate, a luat o declaraţie medicului, urmează să mai ia declaraţii şi altor persoane din personalul medico-sanitar care a fost în Camera de Gardă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Conform aceleiaşi surse, concluziile anchetei realizată de Comisia de Disciplină a spitalului nu au fost încă definite, însă cel vinovat va suporta prevederile legale în astfel de privinţă.

„Medicul în cauză a cerut să fie mai departe asistat de un avocat, este dreptul lui legal. Mai departe, spitalul nostru, în funcţie de toate aceste elemente - Comisia de Disciplină va stabili concluziile, iar dacă aceste concluzii vor însemna că este cineva din personalul spitalului vinovat, că s-au încălcat reglementări, ordine, din punct de vedere legal va suporta toate consecinţele”, a precizat Opriţa.

Dr. Bogdan Opriţa a menţionat că în vederea trasării unor concluzii, Comisia de Disciplină a spitalului se va reuni după data de 2 iulie.

„Dacă vor fi descoperite alte aspecte care necesită sesizarea altor organe abilitate ale statului, după finalizarea acestei cercetări se va face şi acest lucru”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a precizat situaţia este în responsabilitatea managerială a spitalului în cauză.

„Am văzut şi eu filmuleţul respectiv, dar eu nu cred că ministrul Sănătăţii trebuie să intervină. Este datoria managerului să facă o anchetă internă şi să vadă exact cum s-au întâmplat lucrurile. De aceea nu aş vrea să comentez acest aspect, aştept ca managementul să-şi facă datoria”, a declarat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici