Medic "Gr.Alexandrescu": Starea celor şase bebeluşi este stabilă, nu au apărut probleme deosebite

Starea celor şase bebeluşi internaţi în Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului "Grigore Alexandrescu" este stabilă, unul dintre aceştia este în continuare intubat, iar în şapte-zece zile s-ar putea spune dacă au ieşit din şoc, a declarat, duminică, medicul Raluca Alexandru.

53 afișări
Imaginea articolului Medic "Gr.Alexandrescu": Starea celor şase bebeluşi este stabilă, nu au apărut probleme deosebite

Medic "Gr.Alexandrescu": Starea celor şase bebeluşi este stabilă, nu au apărut probleme deosebite (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, Raluca Alexandru, a precizat că în ultimele ore nu au apărut probleme deosebite în starea celor şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Unul dintre bebeluşi, care are arsuri extensive şi de căi respiratorii, rămâne în continuare în stare gravă, intubat şi dependent de ventilaţie mecanică, iar starea celorlalţi cinci, printre care două perechi de gemeni - băieţei şi un băieţel şi o fetiţă -, este în continuare stabilă.

Cei şase beeluşi primesc lapte special printr-o sondă nazogastrică, iar o pereche de gemeni sunt alimentaţi cu lapte matern prin această sondă.

Medicul Raluca Alexandru a mai spus că în şapte-zece zile se poate spune dacă cei şase bebeluşi au ieşit din starea de şoc, dar având în vedere că ei au rezistat mai mult timp, şansele lor de supravieţuire sunt mai mari.

Bebeluşii sunt în continuare sub tratament local şi general interdisciplinar de chirurgie plastică şi terapie intensivă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă.

Raluca Alexandru a precizat că arsurile superficiale ale bebeluşilor s-au vindecat, dar rămân cele profunde, care sunt pe 40-50 la sută din suprafaţa corpului, iar arsurile de căi respiratorii sunt în remisie sub tratament.

Cinci bebeluşi, doi băieţi şi trei fete, au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primii trei bebeluşi au murit luni seară, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi. Încă un bebeluş a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu". Şase bebeluşi sunt internaţi de luni seară la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde au fost duşi imediat după explozia de la Maternitatea Giuleşti.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici