Medic trimis în judecată pentru vătămarea fătului în timpul unei naşteri

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a unui medic în specialitatea obstetrică-ginecologie pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare a fătului în timpul naşterii.

597 afișări
Imaginea articolului Medic trimis în judecată pentru vătămarea fătului în timpul unei naşteri

Medic trimis în judecată pentru vătămarea fătului în timpul unei naşteri

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în 3 ianuarie 2018, în timp ce o pacientă gravidă era internată în cadrul unui spital privat, deşi au apărut semnele unei suferinţe fetale acute, medicul ar fi expus în mod nejustificat fătul unei hipoxii prelungite ce a determinat starea gravă a nou-născutului.

„În concret, medicul curant nu a efectuat operaţia de cezariană într-un timp cât mai scurt de Ia indicarea acesteia, respectiv într-un interval mai mic de 30 de minute de la obiectivarea suferinţei fetale acute, conform Ghidului aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România”, arată procurorii.

Conform acestora, prin expunerea fătului unei hipoxii prelungite, viaţa nou-născutului a fost pusă în primejdie, necesitând asistenţă medicală permanentă pe tot parcursul vieţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici