Medicamente noi, introduse pe lista de compensate şi gratuite

Ministerul Sănătăţii anunţă că au fost introduse medicamente noi în lista celor compensate şi gratuite, pentru pacienţii cu afecţiuni cronice. 17 molecule noi, care vizează afecţiuni grave, între care hemofilie, talasemie, HIV/SIDA sau boli oncologice sunt, de luni, pe listă.

1146 afișări
Imaginea articolului Medicamente noi, introduse pe lista de compensate şi gratuite

Medicamente noi, introduse pe lista de compensate şi gratuite

Guvernul a aprobat, luni, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o hotărâre prin care modifică şi completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Astfel, pe lista medicamentelor de care beneficiază persoanele asigurate, incluse în programele naţionale de sănătate, în tratamentul ambulatoriu şi spitalicesc, se adaugă 17 molecule noi ce vizează afecţiuni din cadrul programelor naţionale de sănătate.

Din cele 17 molecule noi, 10 medicamente asigură tratamentul unor afecţiuni rare, precum colagenoze majore, hemofilie şi talasemie, amiotrofia spinală musculară, hemofilia, boala Fabry, boala Castelman şi nu au alternativă terapeutică. Alte 6 medicamente sunt destinate bolilor oncologice şi oncohematologice, iar un medicament asigură tratarea persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi tratamentul postexpunere respectiv.

„Continuăm procesul de creştere a accesului pacienţilor la tratamente de ultimă oră, în acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente compensate şi gratuite cu încă 17 medicamente necesare pacienţilor cu afecţiuni cronice”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Potrivit MS, anul acesta au mai fost introduse două molecule noi pe lista medicamentelor compensate şi gratuite, care se utilizează în tratarea unor boli grave, precum neoplasmul tiroidian medular agresiv şi simptomatic şi scleroza multiplă.

Anul trecut au fost introduse în lista de medicamente compensate şi gratuite 37 de molecule noi care asigură tratamente inovative pentru alte afecţiuni, între care afecţiuni oncologice, boli cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinală, boala Gaucher etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici