Medici din Ucraina şi Moldova vor drept de practică în Suceava, în timp ce medicii suceveni pleacă în alte ţări

Un număr de 17 medici suceveni, din care şapte medici stomatologi, au solicitat în 2016 certificate profesionale curente pentru a putea lucra în străinătate, în timp ce şase medici dentişti din Republica Moldova şi Ucraina au solicitat drept de liberă practică în judeţul Suceava.

836 afișări
Imaginea articolului Medici din Ucraina şi Moldova vor drept de practică în Suceava, în timp ce medicii suceveni pleacă în alte ţări

Medici din Ucraina şi Moldova vor drept de practică în Suceava, în timp ce medicii suceveni pleacă în alte ţări

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Suceava, medicul Ioan Costea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul anului 2016 au fost eliberate şapte certificate profesionale curente pentru medici stomatologi care doresc să muncească în străinătate, din care trei pentru Anglia, doi pentru Franţa şi câte unul pentru Danemarca şi Italia.

Costea a menţionat că în cursul anului 2016 şase medici din Ucraina şi Republica Moldova au solicitat Colegiului Medicilor Dentişti Suceava dreptul de liberă practică în judeţul Suceava.

Alţi zece medici au solicitat certificate profesionale curente de la Colegiul Medicilor Suceava pentru a putea profesa în Franţa, Anglia, Germnania, Austria sau Emiratele Arabe.

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, medicul Sorin Hîncu, a declarat că în cursul anului 2016 un număr de zece medici din judeţ au solicitat certificate profesionale curente, care au fost eliberate special pentru plecarea la muncă în străinătate.

El a menţionat că doi medici de familie, un medic oftalmolog şi un medic chirurg plastician au solicitat certificatele pentru a putea profesa în Franţa, un medic neonatolog şi un medic de familie au cerut documentul pentru Germania, un medic de medicină de urgenţă şi un medic dermato-venerolog pentru Anglia, un medic de familie a solicitat certificatul pentru a profesa în Austria şi un medic reumatolog pentru a putea profesa în Emiratele Arabe Unite.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a înregistrat în 2016 un număr de 23 de solicitări în vederea eliberării certificatelor de conformitate privind recunoaşterea calificărilor în state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist şi farmacist.

Astfel, potrivit statisticii DSP Suceava, 15 dosare au fost depuse de medici de diferite specialităţi, alte cinci de medici dentişti şi trei de farmacişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici