Medicii de familie vor intra în concediu, în semn de protest (Video)

Medicii de familie depun, luni, la casele de asigurări de sănătate, cereri de intrare în concediu de odihnă sau de studii, începând de miercuri, până vineri, în semn de protest faţă de alocaţia bugetară pe 2009.

114 afișări
Imaginea articolului Medicii de familie vor intra în concediu, în semn de protest (Video)

Medicii de familie vor intra în concediu medical, în semn de protest

Cererile vor fi depuse de către toţi medicii de familie, a declarat Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii naţionale de Medicina Familiei, precizând că până la ora transmiterii acestei ştiri au fost depuse peste o mie de cereri de concediu.

Aceasta a adăugat că acţiunile de protest vor continua.

Conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate discută, luni, începâd cu ora 14.00, situaţia asistenţei medicale primare, după anunţul medicilor de familie.

"Din păcate bugetul din 2008 nu poate fi etalon, mai ales că la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost colectat cu un miliard patru sute de milioane lei mai puţin decât a fost estimat. Anul 2009 nu pare deloc a fi mai bun în condiţiile în care multe societăţi au anunţat reduceri de personal sau restructurări. Ne vom înâlni la Ministerul Sănătăţii şi vom analiza situaţia din sistem'', a declarat luni, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate profesor doctor Irinel Popescu.

Potrivit ministrului Ion Bazac, medicii de familie vor avea un buget corespunzător în 2009.

Medicii de familie au anunţat, săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că sunt nemulţumiţi de nivelul fondurilor alocate asistenţei medicale primare şi solicită păstrarea cel puţin a aceleiaşi foi de buget din 2008 şi în acest an, pentru evitarea falimentării cabinetelor.

Video Ştirileprotv.ro

Citeşte şi

Bazac: Medicii de familie vor avea un buget corespunzător în acest an

Peste 7.000 de amendamente la proiectul bugetului pe 2009

Flutur: Coaliţia se va întâlni cu guvernatorul BNR pe tema programului anti-criză

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici