Medicii ieşeni au salvat viaţa fătului unei gravide grav accidentată de o maşină

O echipă de medici din cadrul Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi a făcut marţi o intervenţie chirurgicală pentru a salva viaţa fătului unei tinere care a fost rănită grav într-un accident de circulaţie, medicii susţinând că operaţia a fost un succes.

138 afișări
Imaginea articolului Medicii ieşeni au salvat viaţa fătului unei gravide grav accidentată de o maşină

Medicii ieşeni au salvat viaţa fătului unei gravide grav accidentată de o maşină (Imagine: Elvira Gheorghiţă/Arhiva Mediafax Foto)

Echipa de medici din cadrul maternităţii ieşene, compusă din obstetricieni şi neonatologi de la Maternitatea "Cuza Vodă", s-a deplasat, marţi după-amiază, la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu, pentru a face o intervenţie chirurgicală cu scopul de a salva viaţa fătului unei tinere, victimă a unui accident rutier.

Tânăra, în vârstă de 17 ani, însărcinată în 30 de săptămâni, a fost adusă, duminică seară, la spital, în stare gravă, în urma unui accident care a avut loc pe un drum din apropierea Iaşiului. Aceasta a fost lovită în plin de un autoturism condus de o femeie în vârstă de 21 de ani, care nu deţinea permis de conducere.

Tânăra a fost transportată iniţial la spitalul de Urgenţe din Iaşi, cu multiple traumatisme, în zona capului, dar şi la bazin.

"Pacienta se află internată în stare gravă la Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat, motiv pentru care am dorit să salvăm viaţa copilului", a declarat medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

La rândul său, medicul Mircea Onofriescu, directorul Maternităţii "Cuza Vodă" din Iaşi, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că nou-născutul, un băiat în greutate de 2,750 kg, este în afara oricărui pericol, acesta fiind între timp transferat la Clinica de Terapie Intensivă Neonatologică din cadrul maternităţii.

Poliţiştii au declanşat cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul rutier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici