Medicina Dentară la mare concurenţă la UMF Cluj-Napoca: 3,63 candidaţi pe un loc

Peste 800 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca au susţinut, duminică, examenul de rezidenţiat, cea mai mare concurenţă fiind la Medicină Dentară - 3,63 pe un loc, iar rezultatele vor fi aflate în zilele următoare.

295 afișări
Imaginea articolului Medicina Dentară la mare concurenţă la UMF Cluj-Napoca: 3,63 candidaţi pe un loc

Medicina Dentară la mare concurenţă la UMF Cluj-Napoca: 3,63 candidaţi pe un loc (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Ioana Bunea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au fost scoase la concurs 589 de locuri, la specializările Farmacie, Medicină Dentară şi Medicină.

"Duminică a avut loc la UMF Cluj concursul de intrare în rezidenţiat, pe loc şi pe post, în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Pentru cele 589 de locuri au concurat 816 candidaţi. La Farmacie au fost scoase 15 locuri şi au fost 43 candidaţi, concurenţa fiind de 2,86/loc, la Medicină Dentară au fost 44 locuri şi 160 candidaţi, aici fiind înregistrată cea mai mare concurenţă, de 3,63/loc. De asemenea, la Medicină au fost scoase la concurs 530 locuri pe care au concurat 613 candidaţi, adică 1,15/loc. Rezultale concursului vor fi făcute publice în zilele următoare, după confirmarea acestora de către Ministerul Sănătăţii, unde vor fi trimise luni după-amiază", a spus Bunea.

Potrivit acesteia, concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore, pentru toate domeniile, întrebările fiind elaborate de comisiile de specialişti, stabilite de comisiile locale de rezidenţiat.

"Punctajul minim de promovare a reprezentat 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu", a explicat purtătorul de cuvânt al UMF Cluj-Napoca.

Ioana Bunea a precizat că au fost scoase la concurs 9 posturi pentru Medicină şi un post pentru Farmacie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici