Medicul Adrian Marinescu recomandă introducerea testării în şcoli şi instituţii

  • Mai multe categorii din populaţie ar trebui testate, spune Adrian Marinescu
  • Adrian Marinescu: Ar trebui să facem testări în instituţii, companii şi şcoli
  • Adrian Marinescu: Testele rapide pot fi folosite ca orientare
293 afișări
Imaginea articolului Medicul Adrian Marinescu recomandă introducerea testării în şcoli şi instituţii

Medicul Adrian Marinescu recomandă introducerea testării în şcoli şi instituţii

Adrian Marinescu a fost invitatul lui Vlad Craioveanu marţi seară, la emisiunea Ochii pe Mine. Medicul infecţionist a spus că ar fi indicat ca România să introducă testarea pentru coronavirus la nivelul instituţiilor, companiilor şi chiar şcolilor.

Testele rapide ar putea fi o soluţie, în lipsa celor de tip PCR, a mai adăugat medicul Marinescu.

În plus, medicul spune şi că ar trebui testate şi persoanele care sunt contacţi ai pacienţilor confirmaţi pozitiv, chiar dacă aceştia sunt asimptomatici. 

„Există în momentul acesta teste rapide care au acurateţe bună. E adevărat, nu se compară cu PCR-ul care pune în evidenţă antigenele şi care ar putea fi folosite în ideea de a ne orienta, nu de a pune diagnosticul. Sunt folosite în multe locuri din lume tocmai în ideea că se fac rapid, au costuri mai mici, nu necesită laboratoare specializate”, spune dr. Adrian Marinescu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici